Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Održana “Bajramska akademija” u Miljanovcima, prizanja i za NEON Solucije

Održana “Bajramska akademija” u Miljanovcima, prizanja i za NEON Solucije

Pred nekoliko desetina miljanovčana ispred škole u ovom naselju održana je svečanost pod nazivom “Bajram u Miljanovcima”. Na svečanosti koja je nosila i naziv kulturno-vjerska učestvovali su horovi, kulturno-umjetnička društva, sazlija, ali se pročitao i  odlomak poezije.

Na samom početku prisutne je pozdravio i poselamio predsjednik Vijeća MZ Miljanovci Dževad Hamzić koji je kazao da će ovakva i slična druženja biti u ovom naselju još dugo i dugo kao tradicija. On se zahvalio i mještanima koji su svojim prisustvom uveličali ovu svečanost.

Na kraju same “Bajramske akademije”, zaslužnim pojedincima su dodijeljena i priznanja, odnosno zahvalnice za doprinos održavanju ove manifestacije u Miljanovcima. Među nagrađenima su Mehmed Đedović književnik, Fuad Hasanović vlasnik firme Magic Wision iz Kalesije i bivši predsjednik MZ, Kadro Aljukić uposlenik MUP-a TK i trener mlađih selekcija u školi fudbala Bijeljevac, načelnik Rasim Omerović, Muamer Kamerić imam u džematu Miljanovci i čovjek koji je najzaslužniji za osnivanje hora u ovom naselju koji izvodi ilahije i kaside.

Pored nabrojanih zahvalnice su pripale i Safetu i Vehidu Hamziću, građevinskom odboru Jahići-Živčići kao i firmi NEON Solucije a zahvalnicu od predsjednika MZ je preuzeo direktor Nermin Sinanović.

“Ove zahvalnice i priznanja su dokaz da mi radimo svoj posao kvalitetno i da ga radimo pošteno. Svi naši klijenti su više nego zadovoljni našim odnosom prema njima”, rekao je Sinanović za Kalesija online.

 

 

 

 

About redakcija novina

Scroll To Top