Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Pogledajte: Charlie Chaplin živi u Bihaću! (VIDEO)

Pogledajte: Charlie Chaplin živi u Bihaću! (VIDEO)

bihacki_caplin Naivan, dobronamjeran čovjek, široka osmjeha, otmjena držanja i džentlmenskih manira, u otrcanom odijelu od uskog crnog kaputa, prevelikih hlača i cipela, s polucilindrom na glavi, s potkresanim brkovima i bambusovim štapom u rukama, čovjeka koji uvijek upada u neke nezgodne situacije i uvijek se iz njih izvlači, čudom čuda, nasmijava ljude do suza.

Pogodite o kome se radi! Charlie Chaplin? Tako je! Ali ne onaj Charlie Chaplin koji je razdoblju od 1914. do 1936. godine snimio cijeli niz najsmiješnijih i najpopularnijih filmova svoga vremena, nego bihaćki kralj prerušavanja i komedije Raif Ferhatović.

Raif je u Bihaću poznat kao umjetnik sa hiljadu lica,  po prirodi veseljak, njegove transformacije u lik Charlija Chaplina su nezaboravne, a sa svojim pojavama često uveseljava građane Bihaća. Unatoč brojnim drugim transformacijama, zauvijek će biti poznat po liku Charlija Chaplina, “najvećeg umjetnika koji je ikada živio!”

Pogledajte ovo nevjerovatno utjelovljenje i oživljavanje lika Charlija Chaplina koje je ekipa ABC.TV zajedno sa Raifom uspjela realizirati u ovom kratkom video klipu. Ovakvog performansa se ni Hollywood ne bi postidio, baš naprotiv!

About redakcija novina

Scroll To Top