Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Saopćenje za javnost Mjesnog ogranka SDA Kalesija centar

Saopćenje za javnost Mjesnog ogranka SDA Kalesija centar

U povodu iftara u organizaciji Mjesnog ogranka SDA Kalesija centar održan je radni sastanak na kojem su učešće uzeli članovi Mjesnog odbora, aktivisti i članovi Mjesnog ogranka i jedan broj predsjednika i aktivista SDA iz drugih mjesnih ogranaka sa područja općine Kalesija. sdaNa sastanku je data nedvosmislena podrška rukovodstvu Mjesnog ogranka na nedavnim aktivnostima na omasovljenju članstva, i iskazana dobrodošlica novim članovima i aktivistima SDA iz ranijeg perida koji su ponudili da se aktivnije ukljuce u rad Mjesnog ogranka: istaknuti privrednici Sead Džafić, Hasan Ušćuplić i Vildan Ušćuplić, znanstvenik svjetskog ranga i doktor tehničkih nauka Izudin Džafić, mladi kadrovi iz kalesijskih firmi Mensur Hukić, Jasmin Tupajić i drugi.

Na sastanku je usvojen niz prijedloga i inicijativa vezanih za naredne aktivnosti ogranka: otvorenost ogranka prema novim idejama i prijedlozima, poziv svim aktivistima i potencijalnim članovima da se uključe u aktivnosti ogranka na rješavanju nekih aktuelnih pitanja koja već duže vrijeme opterećuju kako građane MZ Kalesija Centar tako i građane općine u cjelini. Posebno je potencirano okupljanje svih potencijala i resursa kojima raspolažemo na donošenju i realizaciji razvojnih planova i bržem zapošljavanju mladih.

S tim u vezi donijeti su konkretni zaključci na formiranju radnih timova zaduženih za pojedina pitanja čije rješavanje je inicirano na sastanku (izrada razvojnih planova i studija, aktivnosti na omasovljenju članstva i dr.).

Slične inicijative i prijedlozi upućeni su prema Općinskom odboru SDA Kalesija i drugim ograncima Stranke demokratske akcije na području općine Kalesije, s ciljem pokretanja sličnih aktivnosti, kako bi se uključivanjem svih potencijala kojima Kalesija raspolaže bržim koracima krenulo u jačanje SDA i njeno vraćanje izvornim principima i samim tim bržem razvoju općine Kalesija i njenom vraćanju na pozicije koje objektivno treba da zauzima u Bosni i Hercegovini.

S tim u vezi naglasen je znacaj predstojecih opcih izbora u cilju odabira najkvalitetnijih kadrova na svim listama a posebno na listi za izbor clana Predsjednistva iz reda bosnjackog naroda. Na sastanku je podvucena vaznost odrzanja kontinuiteta na poziciji clana Predsjednistva iz reda bosnjackog naroda iz SDA.

 

Predsjednik MO SDA Kalesija centar:

Hasan Ramić

About redakcija novina

Scroll To Top