Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sinoć otvoren XI po redu Memorijalni odbojkaški turnir poginulih boraca i šehida “Salih Zulić

Sinoć otvoren XI po redu Memorijalni odbojkaški turnir poginulih boraca i šehida “Salih Zulić

Nakon tri godine pauze, zahvaljujući sredstvima Općine Kalesija, odnosno načelnika odbojkaški Memorijalni turnir poginulih boraca i šehida “Salih Zulić” ponovno  se igra u Gutićima (Gornje Petrovice).

Sinoć je u ovom kalesijskom zaseoku otvoren XI po redu Memorijalni turnir na kojem je učešće uzelo osam ekipa iz Kalesije, Tuzle, Sapne i Banovića.

Turnir je u ime načelnika Seada Džafića proglasio otvorenim njegov savjetnik Fikret Suljkanović koji je kazao da Općina Kalesija pomaže ovakve turnire i da će to i nastaviti u budućnosti.

“Mi ovakvim turnirima treba da se sjetimo onih koji živote dadoše za Bosnu i Hercegovinu za našu sobodu. Drago mi je da smo zajedničkim snagama mi iz Općine i organizatori momci iz OK Bosna Kalesija uspjeli da vratimo odbojku u Gutiće”, rekao je Suljkanović.

Prije same ceremonije otvaranja turnira delegacija je posjetila i porodicu Saliha Zulića, a zatim je kapiten ekipe “Salih Zulić” položio cvijeće na spomen obilježje ovog “Zlatnog ljiljana” te je proučena i fatiha.

O bitnosti očuvanja ovakvih turnira i druženja govorio je i mjesni imam hafiz Husejin efendija Smajić koji je istakao da je bitno da mladi preuzmu inicijativu i da ovaj turnir nastavi opet da živi jer je jedan od rijetkih turnira u odbojci.

On je pozvao i mještane da se više aktiviraju i da pomognu onima oji su nosioci aktivnosti da odbojka živi u Gutićima, a time i sjećanje na šehide i poginule borce, te hrabrog Saliha Zulića.

Ilahiju za sve šehide i poginule borce proučila je Azra Gutić.

Turnir je počeo u 19:00 sati.

Rezultati prvog dana Memorijalnog turnira:
Salih Zulić – Tom Cat Tuzla 2 – 1
Građa Promet Sapna – Tehno Plan Kalesija 1 – 2
UKC Tuzla – Dom Zdravlja Kalesija 2 – 0
Novi Bunar Vukovije – Građa Promet Sapna 2 – 1

Drugi dan turnira, u subotu, snage na terenu odmjerit će ekipe:

OK Tuzla – UKC Tuzla 17:00
Novi Bunar Vukovije – OK Banovići 18:00
OK Banovići – Tehnoplan 19:00
Salih Zulić – Dom Zdravlja Kalesija 20:00
Tehnoplan – Novi Bunar Vukovije 21:00
Salih Zulić – UKC Tuzla 22:00

Turnir traje od 28.07.2017-30.07.2017.

About redakcija novina

Scroll To Top