Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Zahvaljujući “Bang Bang” grupi, led rasvjeta od Tojšića do Hidana, radove izvela firma “EP-RESET”

Zahvaljujući “Bang Bang” grupi, led rasvjeta od Tojšića do Hidana, radove izvela firma “EP-RESET”

Prije nekoliko mjeseci u kalesijskom naselju Tojšići oformljena je neformalna grupa građana pod nazivom “Bang Bang”, a sve s jednim ciljem da urede svoju MZ za dobrobit svih.

Njihov prvi projekat je bio uvođenje rasvjete u centru Tojšića, a zatim uređenje spomen obilježja i školskog igrališta, a onda su došli na ideju da led rasvjetom “pokriju” sve od Tojšića do Hidana.

galib

Radove je izvela firma EP -RESET d.o.o. Kalesija. na čelu sa Galibom Hamzićem.

“Zahvaljujući ljudima dobre volje i našim prijateljima koji su dali svoj novac rasvjeta je puštena u promet. Mi nećemo stati i idemo dalje u nove projekte kako bi bilo bolje našoj djeci. Ja zaista moram ovdje pohvaliti i Asima Parsa koji ulaže velike napore da se u Tojšićima dešavaju pozitivne stvari”, govori za NTV Mersudin Rizvić jedan od članova neformalne grupe.

rasvjeta

Kako Rizvić ističe sa ovim neće stati jer idu dalje, a imaju nekoliko ideja koje će realizirati ovo ljeto. On nam govori da ga raduje činjenica da sve više mladih ljudi se uključuje u ovu grupu koja će sasvim sigurno u kratkom periodu preporoditi Tojšiće, a sve zahvaljujući poštenju jer sve donacije koje su stigle za ove projekte su transparentne i uvijek se mogu dobiti na uvid računi za bilo koji posao koji je urađen.

About redakcija novina

Scroll To Top