Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Četvrtak (27.avgusta) u Divanhani kalesijskog Medžlisa: Promocija knjige “Smiraj duše”, autorice Alme Teletović

Četvrtak (27.avgusta) u Divanhani kalesijskog Medžlisa: Promocija knjige “Smiraj duše”, autorice Alme Teletović

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predavanje i promociju knjige “Smiraj duše” autorice Alme Taletović, koju je za Vas priredilo Udruženje građanki muslimanki Sumejja – Kalesija i MIZ Kalesija.

Promocija će se održati u četvrtak, 27. 08. 2015. u 18:30 u Divanhani MIZ Kalesija.

alma teletovic knjiga

Alma Taletović rođena je u Tuzli, gdje je završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Nakon toga diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, na Odsjeku za Bosanski jezik i književnost.
Svoje tekstove objavljivala je u novinama, kao i i na internet portalima.

Trenutno živi i radi u Bužimu kao profesor Bosanskoga jezika i književnosti. Svoju ljubav prema književnosti i književnom izražavanju nastoji prenijeti i na učenike. Pod mentorstvom prof. Alme Taletović, učenici Mješovite srednje škole „ Bužim“ , osvajali su tri puta prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju, te drugo i treće mjesto i time ostvarili značajan uspjeh u promoviranju srednje škole-

U zbirci „ Smiraj duše“ duhovnost predstavlja najvažniji motiv preko kojeg se želi na indirektan način ukazati na svrhu čovjekovog postojanja, važnost spoznaje, edeba – lijepog ahlaka, odgoja misli i djela. Poučno-didaktički segmenti su u prvom planu, kao i spoznaja bića unutar sebe, u odnosu na esteticizam i artizam.
Stihom pjesnikinja Alma Taletović nastoji prenijeti promišljanja  o sebi i svijetu oko sebe na jedan suptilan, lahak i jednostavan način.

Recenziju za knjigu napisale su Senada Brčaninović i Sara Sabri.

PLAKAT ALMA TELETOVIC PROMOCIYA KNYIGE

 

About redakcija novina

Scroll To Top