Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO: Utakmica između Kalesijaca i nogometaša “Svatovca” bez pogotka

FOTO: Utakmica između Kalesijaca i nogometaša “Svatovca” bez pogotka

Rezultatom 0:0 završena je današnja utakmica koja se odigrala u okviru II kola Druge lige FBiH Sjever između FK „Bosna“ Kalesija i NK „Svatovac“ Poljice započetoj u 17:00 sati na Gradskom stadionu u Kalesiji.

Domaći igrači u prvom poluvremenu nisu pokazali svoje mogućnosti, što su i gosti u mnogim trenucima i koristili. Bilo je mnogo prilika za protivničku ekipu da zatrese domaću mrežu gola, ali sigurna odbrana je spriječila nogometaše „Svatovca“ da dođu do toga.

IMG_6511

Nakon kratkog predaha, u drugom poluvremenu, bolja igra domaćih rezultirala je mnogim šansama, ali nedovoljnim za postizanje gola. U zadnjih petnaest minuta utakmice, pritisak sa obje strane rezultirao je zanimljivim krajem, ali bez pogotka. Svoju podršku danas je pružio i predsjednik FK „Bosna“ Kalesija, Sead Džafić, koji je svoje igrače kroz čitavu utakmicu bodrio.

FK „Bosna“ Kalesija: Emir Bukvar, Ibrahim Mušanović, Jasmin Poljaković, Eldar Mešić, Emir Mešić, Emir Osmanović, Senad Beširević, Muhamed Barčić, Elvir Majdančić, Senudin Sarajlić i Adis Sakić.

Kapiten: Jasmin Poljaković

Trener: Ibro Mahmutović

NK „Svatovac“ Poljice: Armin Beganović, Almedin Saburović, Aldin Nurić, Samir Jogunčić, Ahmed Vuković, Muamer Nukić, Asmir Mehić, Seudin Mujagić, Almir Hidanović, Ramo Ramić, Senad Mujić.

Kapiten: Muamer Nukić

Predstavnik kluba: Mirsad Softić

Glavni sudija: Edin Golać
Pomoćni: Hamza Harambašić, Jasmin Hodžić.

About redakcija novina

Scroll To Top