Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO/VIDEO: Oko hiljadu građana na otvaranju “Kalesijskog ljeta”

FOTO/VIDEO: Oko hiljadu građana na otvaranju “Kalesijskog ljeta”

Oko hiljadu posjetilaca sinoć je napunilo salu MSŠ Kalesija na otvaranju kulturno-zabavne manifestacije “Kalesijsko ljeto”. Na samom otvaranju ove manifestacije prisutnima se obratio direktor BKC-a “Alija Izetbegović” Mufid Klinčević koji se zahvalio pokrovitelju manifestacije načelniku Kalesije Rasimu Omeroviću, ali i građanima koji su pokazali da su “željni” kulturno-zabavnih zbivanja na koja mogu dovesti i svoju djecu.

k1

“Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju. Ovo je dokaz da smo pogodili dan za otvaranje ove manifestacije. Obećavam vam da nas očekuje još mnogo kvalitetnih manifestacija u toku ljeta. Hvala i našim medijskim pokroviteljima Neon televiziji i Kalesija online portalu”, rekao je Klinčević.

k3

Građane je pozdravio i načelnik Omerović koji je nagrađen gromoglasnim aplauzom svih prisutnih. On je kazao da će općina na čijem je on čelu i dalje pomagati ovakve manifestacije.

U prvoj večeri ove manifestacije publici su se predstavili članovi Kulturno-umjetničjkog društva “Halisije” iz Kalesije kao i pjevač narodne muzike Elvir Mujanović koji je svojim pjesmama podigao publiku na noge. Pored Mujanovića pjesmom se predstavio i Tarik Hodžić, a stihove je recitovao i glumac Nermin Hodžić.

k6

k2

(Kalesija online)

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top