Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Inicijativa mladog vijećnika Armina Karića: Osniva se udruženje građana za pružanje besplatne kućne njege starim i iznemoglim osobama

Inicijativa mladog vijećnika Armina Karića: Osniva se udruženje građana za pružanje besplatne kućne njege starim i iznemoglim osobama

Mladi kalesijski vijećnik Armin Karić (SDP), na svom fejsbuk profilu objavio je informaciju da uskoro, zajedno s nekolicinom prijatelja, osniva udruženje građana za pružanje besplatne kućne njege starim i iznemoglim osobama.

stari

– Nažalost, 70 posto mladih ljudi želi otići iz BiH te se s razlogom može reći da BiH postaje „zemlja starih osoba“. Većina njih svakodnevno je sama, bez najbližih članova porodice koji bi im, u slučajevima bolesti, pružili adekvatnu njegu ali i pomogli pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti kao što su kupovina namirnica ili plaćanje računa. Kako bi se ovoj marginaliziranoj skupini pružila adekvatna potpora, kroz svakodnevne aktivnosti pružat ćemo korisnicima pomoć u vidu zdravstvenih (kontrola uzimanja terapije, mjerenje krvnog pritiska, šećera u krvi, previjanje i tretiranje rana i sl., potom odvođenje korisnika na preglede kod liječnika i specijaliste) i drugih usluga (kupovina namirnica, pomoć u kućanskim poslovimai dr.). Svakako, za ovaj projekat će biti potreban veliki broj volontera, ali ćemo i kroz ovaj projekat napraviti mini socijalnu kartu po mjesnim zajednicama, te će nam biti potrebna pomoć i učešće sviju kako bi došli do potrebnih informacija, naveo je Armin karić u obrazloženju ove inicijative.

armin

Inače, vijećnik Karić je u dosadašnjem radu imao nekoliko kvalitetnih ideja koju su podržali i ostali vijećnici. Kako je naveo, javnost će uskoro dobiti više informacija o osnivanju ovog udruženja.

About redakcija novina

Scroll To Top