Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kenan Mujčinović, novi košarkaški talenat: „Volio bih se oprobati u Sparsima“

Kenan Mujčinović, novi košarkaški talenat: „Volio bih se oprobati u Sparsima“

Jeste da je Miralem Pjanić, najskuplji bh. igrač, Kalesijac, jeste da Kalesija ima reprezentativce u svim bh. selekcijama: u A selekcija je Miralem Pjanić, u U – 21 je Semir Musić, u U – 19 igra Eldar Ćivić, Mirza Mustafić je član U – 17 selekcije, ali Kalesija ima i košarkaških talenata. Mirsad Pilavdžić, iz Gornjih Rainaca , već je nastupao za mlađe reprezentativne selekcije. Bio je član Sparsa, a danas igra za Slobodu.

11853921_10207391241089183_1083536254_n

 Pobjede protiv Slobode

Novi kalesijski košarkaški talenat bez sumnje je 16-togodišnji Kenan Mujčinović, član KK „Bosna“ Kalesija. Mnogi mu predviđaju sjajnu karijeru. Mujčinović je visok 190 centimetara i u kadetskoj ekipi KK Bosna igra na poziciji beka šutera i krilnog centra.

U Regionalnoj košarkaškoj omladinskoj ligi TK-a, gdje se takmiči kalesijska Bosna, postiže po 20 koševa po utakmici. Protiv ekipe iz Gradačca upisao je čak 39 poena.

Kaže da su mu posebno drage pobjede protiv vršnjaka iz tuzlanske Slobode.

U Sparsima žestoka konkurencija

Dobre igre i vrijedna statistika nisu prošli nezapaženo pa su zanimanje za Kenana Mujčinovića pokazali i mnogo jače ekipe. On bi pak najradije karijeru nastavio u sarajevskim Sparsima.

– Mislim  da bih tu imao najviše šansi za razvoj. San svakog mladog bh. košarkaša je da bude član ove kipe. Znam da je u Sparsima žestoka konkurencija, ali sam siguran u sebe i siguran sam da bih se izborio za mjesto u ekipi, kazuje Kenan Mujčinović, koji izvan parketa djeluje tiho, ali je na parketu sasvim druga priča.

Kaže da nema košarkaškog uzora, ali da zna da mora mnogo raditi ako želi uspjeti.

About redakcija novina

Scroll To Top