Aktuelno
You are here: Home / Magazin / MINIONS: Projekat koji djecu priprema za služenje zlu!

MINIONS: Projekat koji djecu priprema za služenje zlu!

Animirani film koji je zaludio svu djecu svijeta, nije tako benigan kako to misle djeca, ali i njihovi roditelji! Zlo koje se skriva iza tog filma jako je predvidivo, zbog toga čudi nerealna ‘opsjednutost’ djece koja su posve luda za crtićem, koji zbog njihove ludosti osvaja milijarde i milijarde, što dolara, tako i nevinih dječjih srca.

Kod nas su prijevodi ovog filma nerealni i smiješni, dok izvorno ime ovih filmova otkriva puno više od onoga što otkrivaju prevedeni nazivi koji zapravo, nemaju veze s vezom. Naime, riječ Minions kod nas je prevedena kao – MALCI-, iako je stvarni prevod zapravo – PODANICI/SLUGE.

Naziv filma DESPICABLE ME , 1 i 2, je preveden kao – Gru je ukrao Mjesec i Gru na super tajnom zadatku, dok je stvarni prevod zapravo – PREZIRI ME 1 i 2.

Gledajući ove filmove nikako ne možemo shvatiti zašto gotovo svako dijete na ovom planetu želi biti PODANIK i to nekoga ko se naziva Super Villain, a što u prijevodu znači -ZLIKOVAC, odnosno najveće zlo. Možda se odgovor krije u produkcijskoj kući koja je radila ovaj film, a riječ je o kući naziva ILLUMINATION ENTERTAINMENT, a čije ime govori samo za sebe!

minion_from_gru_by_wborg1-d6eb40f

Ova serija animiranih filmova doslovno je zaludila planetu, prvi dio filma zaradio je nevjerovatnih 543 miliona dolara, dok je drugi dio zaradio 970 miliona dolara i nadmašio sve rekorde. Naravno, zarađuje se masno na svim popratnim materijalima, torbama, odjeći, tabletima, igrama, lutkama, i svemu što dječji svijet može zamisliti. No, u čemu je stvar?

Svako ko je gledao i prvi dio, u nekoliko minuta može primijetiti o čemu se radi. U filmu imate prikazanog velikog zlikovca i njegove podanike koji se vesele zlu, koji se vesele krađi, koji plješću i skandiraju na grijeh. Ako si samo zamislimo da djeca danas žele biti Minionsi, odnosno podanici, jasno je vidljivo da tu nešto ne štima s plodovima ovog filma. Kao prvo, zašto se djecu uči da je dobro biti podanik zlikovca?, a drugo, zašto se djecu uči da je dobro i smiješno, biti zao? Evo o čemu se radi.

Šejtan u ovo vrijeme žudi za djecom, jer današnja djeca, djeca su novog doba i upravo od njih Novi svjetski poredak tražiće dvije stvari, podanost i zlo! Sveti spisi u nekoliko navrata spominju šejtana i njegove podanike!  Nije slučajnost da se film koji je prošlog mjeseca zaposjeo sva kina svijeta zove MINIONS odnosno sluga ili podanik. Poruka ovog animiranog filma izuzetno je loša za djecu. Pogledajte samo plakat za promociju filma na kojemu je prikazan Gru i njegovi podanici.

Na vrhu plakata jasno je napisano; Kad svijet zatreba heroja, zvat će zlotvora/zlikovca! Villain = zlotvor/najveće zlo!

I nakon prvih par minuta prvog filma jasno je da je ovdje riječ o Dedžalu, a da su ovi planetarno popularni filmovi namijenjeni kako bi pripremili djecu svijeta za vladavinu Dedžala, na sluganstvo i uživanje u grijehu. Jer, šta drugo znači (pogotovo dječjem mozgu) – kad svijet bude trebao heroja zvaće zlikovca??? Kakva je to poruka?

Ono što se događa iza kulisa, sasvim je nevjerovatno. Iluminati, čije ime nosi i produkcijska kuća ovog filma pripremaju djecu na dolazak najveće zvijeri, Dedžala/Antihrista koji se u 2. Solunjanima opisuje ovako: ‘Neka vas niko ne zavede ni na koji način. Jer, ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti, Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja…’

Ako samo malo pogledamo film vidjećemo da je Gru, čovjek bezakonja, sin propasti koji uzdiže sebe iznad dobra, Boga i sve svetinje, dok su sluge ono što će Antihrist/Dedžal tražiti od ljudi budućnosti! Oni će biti bezimeni, bezlični (bez ikakvih ljudskih posebnosti) sluge kojima je jedini značaj da im neko naređuje, baš kao što su predstavljeni Minionsi koji su ništa drugo doli običnih pomoćnika zla.

1726d2da91f6724de76fed62f6fe954a

Najgore od svega je to što su Iluminati i pravi podanici zla, ovim animiranim filmovima postigli, ono što su htjeli! Medijima, reklamama i skupom propagandom predstavili su apsolutno zlo kao smiješno i kao dobro, pa su djeca jako zavolila podanike kao i njihovu nestašnost u zlu! Djeca su jako zavolila bezimena, bezlična, sluganska lica koja služe zlu, i to je opasno. Djeca su zbunjena, jer ih uče da je zlo, dobro.

v189602.jpg

U 3. nastavku filma koji je izašao prošlog mjeseca, naziva MINIONS, koji opisuje kako zapravo postati podanik zla, sve je rečeno, pa je tako jasno rečeno i šta će se sve dogoditi s ljudima kada Dedžal dođe!

Na Wikipediji je to opisano ovako: ‘Pripravnici (ljudi) ispituju se jesu li kvalificirani da budu sluge- MINIONSI. Oni su upitani jesu li u potpunosti spremni prihvatiti tu zadaću, a nakon što pristanu dobiju svoje 3D naočare. Nakon toga uči ih se da pokušaju biti zli, te da se koriste glasom zlog klovna!

Tu je i ZAP pištolj koji pretvara ljude u sluge, a zanimljivo je da sluge moraju proći i skener koji eliminira sve ljudsko u njima, da se ne bi što ljudsko provuklo. Glavni pomoćnik zlikovca Gru, je dr. Nefario, a prijevod ovog imena također znači, grješan i zao.

Dakle, ovdje je jasno opisan proces priklanjanja Dedžalu! Prvo se traži želja i slobodna volja, (iz filma je vidljivo da želja dolazi zbog moći uživanja u grijehu, kao npr. što više ukrademo to smo sretniji zlikovci), nakon čega dolazi čipiranje, kao i potpuno brisanje ljudskosti, odnosno dobra iz čovjeka. I tako se postaje bezimeni, bezlični sluga zla. Tako čovjek postaje Minion! I sad vi imate milione djece širom svijeta koji već sada žele proći ovaj proces kako bi na trenutak bili Minionsi? Nevjerovatno, jer kad odrastu, služenje zlu neće im biti strano, a to i je krajnji cilj ovog animiranog serijala!

Zanimljivo je zapravo kako je sve istinito prikazano, a zastrašujuća je činjenica da su djeca toliko uzljubila zlo i sluge zla preko ovog animiranog filma! Jer, baš kako je Hollywood recimo uveo homoseksualnost kroz komedije i smiješne filmove, tako se sada djeca na smiješan način pripremaju na dolazak Dedžala!

fe

Jedan vjeroučitelj u SAD-u zgrožen ovim animiranim serijalom, pokušao je djeci objasniti da je zlo uvijek zlo čak i onda kada je prikazano kao dobro, a nakon slikanja na satu vjeronauke dobio je mnoštvo crteža na kojima je naslikan krst, a pored njega Minions, kao jednako važan ili važniji od Boga, i to ga je rastužilo, jer je shvatio da njegove riječi za razliku od masovne propagande ne dopiru do djece.

‘Zar je moguće da roditelji dopuštaju da se zlo na taj perfidan način uvlači u dječja srca, dječje umove? Molimo ljudi, jer ako je istina prikazana kroz ove filmove, nije dobro, i ono što se sprema zaposjest će sve narode i sve ljude, a djeca kojoj je ovaj film prikazan, djeca su od koje će se tražiti sluganstvo, na što će mnogi, učeni od malih nogu naposlijetku i pristati,’napisao je vjeroučitelj na svom blogu.

GETO.ba

About redakcija novina

Scroll To Top