Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Misteriozna smrt 26-godišnjeg Aldina Čamdžića: Čeka se nalaz patohistološke analize

Misteriozna smrt 26-godišnjeg Aldina Čamdžića: Čeka se nalaz patohistološke analize

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona istražuje uzroke smrti 26-godišnjeg Aldina Čamdžića iz naselja Meškovići kod Kalesije, koji je preminuo 24. jula ove godine, potvrđeno je za Oslobođenje.

tuzla-ukcc
Mučnine i povraćanje

Čamdžiću je dženaza klanjana 26. jula u rodnom mjestu, a još nisu zvanično saopšteni uzroci njegove smrti.

– Izdata je naredba za obdukciju tijela, kao i naredba za patohistološku analizu tkiva preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Nalazi patohistološke analize nisu dostavljeni Tužilaštvu, a očekujemo ih u skorijem periodu, kazao nam je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Čamdžić je bio uzoran i vrijedan zaposlenik firme ŠF Inženjering, koja se bavi izvođenjem radova na instalacijama vode, kanalizacije i grijanja. Kako nezvanično saznajemo, na poslu je zadnji put bio 8. jula ove godine, nakon čega je obavijestio rukovodstvo firme da je spriječen doći na posao. U međuvremenu, Čamdžić je zatražio ljekarsku pomoć, jer je imao mučnine i povraćao. U Univerzitetski klinički centar je primljen 11. jula, gdje je bio hospitaliziran sve do smrti.

Kako saznajemo, tokom boravka u bolnici, svi pokušaji ljekara da spasu mladića su ostali bezuspješni, jer tijelo nije pozitivno reagovalo na terapije i lijekove. Zbog toga su ljekari počeli sumnjati da je mladić, najvjerovatnije, otrovan, te se u cijeli slučaj uključila policija, a zatim i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Špekulacije

Za sada je, prema tvrdnjama upućenih u ovaj slučaj, isključena mogućnost da je otrovan prilikom obavljanja radnih zadataka u firmi, jer su i ostali zaposlenici boravili na istom terenu kao i preminuli Čamdžić. Trenutno postoje brojne špekulacije, a u cijelom slučaju se spominje i mladićeva bivša djevojka.

No, porodica i uprava firme su sve špekulacije ostavili po strani, te čekaju nalaz stručnjaka i stav Tužilaštva kako bi zvanično utvrdili zbog čega je preminuo Aldin Čamdžić.

(oslobodjenje.ba)

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top