Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Nagradni natječaj: Izbor najboljeg slogana/parole/poruke kao odgovora na pitanja: „Zašto moram da čitam?“ i „Zašto trebam biti član biblioteke?“

Nagradni natječaj: Izbor najboljeg slogana/parole/poruke kao odgovora na pitanja: „Zašto moram da čitam?“ i „Zašto trebam biti član biblioteke?“

I kalesijska biblioteka dio je projekat ERASMUS + Capacity Building in Higher Education (CBHE) – „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services“ koji ima za cilj modernizaciji bibliotečkih usluga i usavršavanju bibliotekara u zemljama Zapadnog Balkana.

BIBILIOTEKA-nedzad-ibrisimovic

U okviru trogodišnjeg LNSS projekta (nositelj Projekta je Tehnološki institut u Limericku, Irska) za 2017. godinu planirana je aktivnost pod nazivom Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (javne, akademske, školske, specijalne) – partneri iz Bosne i Hercegovine će 8. septembra 2017. godine učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe…).

Gradska biblioteka tim povodom, u saradnji sa Društvom bibliotekara TK, raspisuje Natječaj za izbor najboljeg slogana/parole/poruke kao odgovora na pitanja: „Zašto trebamo da čitamo?“ i „Zašto trebam biti član biblioteke?“ Nagradit će se 10 slogana u konkurenciji učenika (osnovci i srednjoškolci) i 5 u konkurenciji odraslih.

Slogan/parol/poruka ne smije sadržavati više od 20 riječi. Prilikom ocjenjivanja u obzir će se uzimati: snaga poruke, jasnoća poruke, sažetost, originalnost… Poruke/parole/slogane slati u elektronskoj formi na mail: bkc.kalesija@bih.net.ba ili na bibliotekakalesija@gmail.com.  Mogu se i lično dostaviti u Gradsku biblioteku. Uz poruku/slogan/parolu trebate navesti i osnovne podatke o sebi: ime i prezime, škola, razred, adresa, broj telefona. Rok za dostavu radova je 6. septembar 2017. godine.

bib1

About redakcija novina

Scroll To Top