Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Počela realizacija projekta vrijednog 896.545 KM

Počela realizacija projekta vrijednog 896.545 KM

Radovi na čišćenju, uređenju i sanaciji korita rijeke Tavne, Gribaje i Dubnice trebali bi početi ovih dana. Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je sa predstavnicima Jedinice za implementaciju projekta,predstavnicima nadzornog organa te sa izvođačem radova izašao na teren kako bi se vidjelo stvarno stanje u kojem se vodotoci nalaze.

” Pozivam građane na razumijevanje i saradnju prilikom izvođenja radova. Da ne prave probleme izvođačima radova, kako bi što kvalitetnije i što brže završili posao. Ove rječice su pravile probleme lokalnom stanovništvu. Ovim projektom ćemo taj problem riješiti.”- kazao je načelnik Sead Džafić.

Radovi na čišćenju korita pomenutih rijeka trebao bi biti završen u roku od dva mjeseca. Nakon što je vidio lokacije, vlasnik firme Papilon iz Čelića koja je angažovana kao izvođač radova, kaže da će moći ispoštovati rok ukoliko ne bude bilo imovinsko-pravnih problema.

Ugovoru o čišćenju, uređenju i sanaciji korita rijeka Tavna, Gribaja i Dubnica u okviru  projekta FERP (Projekat hitnog oporavka od poplava) načelnik Općine Kalesija potpisao je 1.avgusta u Sarajevu. Ugovor je potpisan sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a danas je potpisan i Zapisnik o uvođenju izvođača radova na ova tri radilišta.

Vrijednost projekta je 896.545 KM.

About redakcija novina

Scroll To Top