Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sa koordinacijskog sastanka SDA u Kalesiji poručeno da je Ismet Mešić novi načelnik

Sa koordinacijskog sastanka SDA u Kalesiji poručeno da je Ismet Mešić novi načelnik

Pred velikim brojem građana Kalesije, predsjednicima MO SDA Kalesija kao i velikim brojem gostiju sinoć je u sali BKC-a “Alija Izetbegović” održan koordinacijski sastanak sa kojeg je jasno poručeno da je Ismet Mešić od 3.oktobra novi načelnik Kalesije.

sda_0

Sastanku su prisustvovali i kandidati za Općinsko vijeće Kalesija, ali i predsjendik Skupštine TK Senad Alić i predsjednica OO SDA Banovići Elzina Pirić.

“Kalesija nikada do sada nije izgubila načelničku poziciju. I pored problema koje ste imali drago nam je čuti i vidjeti da je u SDA u Kalesiji opet jedinstvo i snaga. Vi imate sreću da je na čelu stranke Halil Jahić koji je ujedno i potpredsjednik KO SDA i koji u svako doba može nazvati premijera i zatražiti za Kalesiju šta god da treba i vjerujte da će mu to biti ispunjeno”, kazala je Elzina Pirić.

I Senad Alić predsjednik Skupštine TK i ujedno predsjednik Izbornog štaba SDA TK govorio je o jedinstvu koje posjeduje Stranka demokratske akcije u Kalesiji.

sda_4

“SDA je sistem, institucija i kada jedan pojedinac ili više njih “iskoči” iz tog sistema radi svojih interesa stranka i dalje živi i ide dalje. Mi u Sapni smo imali one koji su napustili SDA i krenuli sami, a zatim su vidjeli da bez stranke nemaju kud”, istakao je Alić.

Svoje dosadašnje rezultate na sastanku je predstavio i Ismet Mešić koji obnaša funkciju načelnika po ovlaštenju.

“Uradili smo u proteklom periodu mnogo i nastavljamo da radimo još više za dobro građana Kalesije. Sva raspoloživa sredstva ćemo staviti u funkciju da građanima bude bolje. Mi smo tu za građane i raduje me ova snaga koju vidim i koja će biti nam potpora kada krenemo u realizaciju projekata koji će značiti dobro svima. Nećemo se osvrtati na one koji nas napadaju i koji izmišljaju koje kakve afere, mi ćemo djelima pokazati da smo bolji od njih i da možemo zajedno uspjeti”, istakao je Mešić u svom obraćanju.

sda_2

Halil Jahić predsjednik OO SDA Kalesija kazao je da su ljudi prepoznali ko je tu zbog stranke, a ko iz ličnih interesa. On je pozvao sve predsjendike MO SDA, članove, simpatizere i građane Kalesije da vide snagu SDA koja se u proteklom periodu rješila onih koji su tu bili zbog svojih interesa i koji su htjeli da se pitaju umjesto članstva za sve.

“SDA je stranka koja na svim nivoima ima vlast i predstavnike. Niko do sada nije uspio da podjeli, rasparča i pobijedi Stranku demokratske akcije u Kalesiji, pa neće ni sada”, zaključio je Jahić.

sda_5

sda_3

 

About redakcija novina

Scroll To Top