Aktuelno
You are here: Home / Bosna i Hercegovina / U Cerskoj otvorena nova džamija, ministar Ramić svečano otvorio novu dionicu puta

U Cerskoj otvorena nova džamija, ministar Ramić svečano otvorio novu dionicu puta

Nakon što je prošle godine zbog klizišta stradala džamija u Cerskoj mještani su zahvaljujući pomoći privrenika, dijaspore ali i običnih ljudi u rekornom roku napravili su novu džamiju. Džamija je napravljena i stavljena u funkciju za svega četiri mjeseca. Mještani se i danas sa tugom sjećaju prošlogodišnjih poplava i klizišta koja su odnijela jedan život.
Međutim, nada i dalje postoji i želja za nastavkom vjerskog života u ovom mjestu.

Još jedan poklon herojskoj Cerskoj je i novih 1700 m asfaltnog puta kojeg je svečano otvorioministar Edin Ramić

Nedavnom posjetom ministra Ramića mjestu Cerska i uvidom u činjenično stanje te veliki entuzijazam povratnika, najveću potrebu su iskazali za asfaltiranje puta u dužini od 1700

Danas je, u prisustvu reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i velikog broja povratnika u mjestu Cerska, ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edin Ramić presijecanjem svečane vrpce otvorio dionicu asfaltnog puta u dužini od 1700 m koje je finansiralo navedeno ministarstvo.
Ova putna dionica je od velikog značaja za nekoliko povratničkih mjesta u opštini Vlasenica jer povezuje nekoliko povratničkih sela.
Na ovoj svečanosti je uručena plaketa i zahvalnica ministru dr. Edinu Ramiću.cerska4

cerska 1

cerska 2

 

cerska3

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top