Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U četvrtak “Otvorena zabavna škola fudbala”

U četvrtak “Otvorena zabavna škola fudbala”

U četvrtak, 24 avgusta sa početkom u 10:00 sati na Gradskom stadionu u Kalesiji održat će se “Otvorena zabavna škola fudbala”.

“Otvorena zabavna škola fudbala je kao što joj sam naziv kaže otvorena za sve. Za dječake, za djevojčice, za djecu sa posebnim potrebama. Svi koji žele mogu doći da se družimo, igramo a naravno i učimo o nogometu. Sa djecom će raditi mnogo iskusnih trenera. Cilj ove škole jeste sreća djece. Kada je dijete sretno onda znamo da smo uspjeli u svojoj namjeri.Radi se o humanitarnom projektu, koji koristi zabavne igre .”- kazao je koordinator projekta “Otvorena zabavna škola fudbala” Sulejman Sinanović.

“Otvorena zabavna škola fudbala ” je projekat koji je organizovan od strane danske nevladine organizacije CCPA (Cross Cultures Project Association) u saradnji saUEFA, a u Bosni i Hercegovini sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH. Pokrenuta je 1998 godine. Za oko dvadeset godina postojanja kroz školu je prošlo oko 50.000 djevojčica i dječaka te  kroz razne seminare edukovano je oko 5.ooo trenera, a podijeljeno je i preko 100.000 lopti.

“Otvorena zabavna škola fudbala” u Kalesiji postoji od 2000.godine. Do prekida rada škole došlo je 2014.godine. Kroz školu fudbala u Kalesiji prošlo je oko 1.000 djevojčica i dječaka, a edukovano oko 50 trenera iz svih klubova sa područja naše općine. Dječaci djevojčice u tom peridu družili su se sa vršnjacima iz gradova sa područja tuzlanskog kantona, te sa vršnjacima iz gradova Republike Srpske te iz nekoliko gradova iz Srbije.

Dio sredstava za realizaciju projekta “Otvorena zabavna škola fudbala” koja je ponovo u Kalesiji obezbijedili su treneri koji će raditi sa djecom, a dio sredstava obezbijedio je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

Koordinator projekta je Sulejman Sinanović a sa dječacima i djevojčicama koji u četvrtak dođu na Gradski stadion radit će  lider projekta Armin Karić, te treneri : Asmir Aljić, Mujanović Edin, Mešić Muamer, Šmigalović Said, Nedžad Pjanić, Kadro Aljukić, Sead Suljkanović, Meris Hasanović i Semir Mujanović

About redakcija novina

Scroll To Top