Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Voda prodrla u MSŠ Kalesija, isključena struja, upitan početak školske godine

Voda prodrla u MSŠ Kalesija, isključena struja, upitan početak školske godine

Nevrijeme koje je jučer zadesilo područje Kalesije, prouzrkovalo je veliku materijalnu štetu na objektu MSŠ Kalesija. Voda je prodrla u nekoliko učinica, radionicu, ali i u sandučadi u kojima su električne instalacije.

kisa_skola

“Mi smo jutros zatekli haos u našim učionicama i radionicama. Na sreću niko nije stradao od strujnog udara jer je voda ušla u ormariće gdje su glavni razvodnici za cijelu zgradu. Pozvali smo Elektrodistribuciju oni su došli isključili struju, te naložili izmiještanje ormarića”, govori za NTV Bego Hadžić direktor MSŠ Kalesija.

On ističe da ovaj problem postoji već šest ili sedam godina, ali da Ministarstvo obrazovanaj ništa nije uradilo kako bi se sanirao krov i kako bi se ovakvo što spriječilo.

kisa_skola1

MSŠ Kalesija nema sredstava za izmještanje ormarića za struju, a ponovno uključenje je upitno, a samim tim i početak nove školske godine koja bi trebala da “starta” za dvadesetak dana.

“Vremena je malo, a ima puno posla da se uradi. Problem su nam i učionic eu prizemlju koje su poplavile i dijelovi plafona otpadaju”, ističe Hadžić.

kisa_skola2

kisa_skola3

 

About redakcija novina

Scroll To Top