Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Za Općinsko vijeće Kalesija među kandidatima jedanaest ljekara

Za Općinsko vijeće Kalesija među kandidatima jedanaest ljekara

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je kanidate i liste stranaka za predstojeće Lokalne izbore. Na listama kao i svaki put do sada našlo se od ljekara, inženjera, stolara, molera, automehaničara pa do vjerskih službenika i sportsita.

kalesija_izbori

Iako je riječ o Lokalnim izborima, mjesto vijećnika pokušat će u Kalesiji izboriti jedanaest ljekara. Najviše ih je na listi Građanske demokratske stranke (GDS).

dr.Enes Idrizović sadašnji vijećnik SDP-a ovaj put će pokušati do vijeća doći kao kandidat Nezavisne liste-Sead Džafić, dok će mjesto u vijeću pokušati izboriti dr.Asim Musić, dr.Azra Gutić, dr.Miralem Mešanović i dr.Damir Husić kao kandidati GDS-a.

Stranka demokratske akcije na listi ima jednu doktoricu, a riječ je o Dini Šmigalović predsjednici žena SDA Kalesija, dok SBB ima na listi gr. Maida Omerovića.

dr.Asim Mehmedović vijećnik BPS-a, a zatim samostalni vijećnik pokušat će opet u vijeće preko liste Stranke za BiH na kojoj je i dr. Denis Omerbegović inače sin nekadašnjeg ministra policije Seada Omerbegovića.

dr. Jasmin Osmančević i Sabit Mujkanović kandidati su Bosanskohercegovačke patriotske stranke za Općinsko vijeće Kalesija.

About redakcija novina

Scroll To Top