Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Anketa (I): Šta Kalesijci misle o festivalu „Subotom u pozorište“ i predstavi „Đavolja posla“?

Anketa (I): Šta Kalesijci misle o festivalu „Subotom u pozorište“ i predstavi „Đavolja posla“?

Prvi pozorišni festival u Kalesiji startao je protekle subote komedijom „Đavolja posla“. Pitali smo Kalesijce šta misle o festivalu „Subotom u potorište“* kako im se dopala predstva „Đavolja posla“? i da li će doći i na narednu predstavu „Život i smrt“, koja je na rasporedu 30. septembra (subota), u 19,30 sati.

amelaMr. Amela Delić, asistentica na Filozofskom fakultetu u Tuzli: „Festival ‘Subotom u pozorište’ je odlična prilika da se bar jedan dan odmorimo od naše svakodnevnice prepune Pinka, trivijalizacije, senzacionalizma i površnosti. Predstava “Đavolja posla” po mom je mišljenju vrhunska predstava koja je još jednom potvrdila da nije svako ko ima pametni telefon i kameru glumac niti to može biti bez dobrog obrazovanja i prakse. Studenti Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli i njihovi mentori zaslužuju sve pohvale. Kalesijskom BKC- u svaka čast što neumorno radi na obogaćivanju kulturnog života Kalesije. S nestrpljenjem iščekujem predstavu “Život i smrt” i nadam se da je ovo tek početak ovakvih festivala.

kadric

 Fajko Kadrić, književnik: Bio sam na predstavi i dobra je. Nisam pozorišni kriticar, ali nemoguće je neprimjetiti da su glumci dobro odigrali. Ovo pomjeranje Akademije dramskih umjetnosti Tuzla iz centra ka periferiji i uz to ocjenjivanje predstave nama je čisto zadovoljstvo, a oni preko ocjena mogu da steknu uvid u mnogošta kad je publika u pitanju i na kraju, što je i osnovni cilj, da imaju mišljenje o kvaliteti i prestave i njene izvedbe. Nemam namjeru preskočiti ni jednu predstavu. Pa došli su mi pred kuću, trebam samo izaći i uživati.

armin

Armin Karić, vijećnik: Predstava je bila fantastična. Jedan ovakav kulturni događaj dugo nije bio u Kalesiji. Sudeći po reakcijama publike, vidjelo se da su se Kalesijci zaželleli ovakvih i sličnih događaja. “Subotom u pozorište” se ispostavilo kao pun pogodak! Sigurno ću prisustvovati i narednim predstavama, a ujedno pozivam i ostale Kalesijce da nam se pridruže.

About redakcija novina

Scroll To Top