Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Bajramski prijem za boračke organizacije i političke predstavnike. Glavni imam i imami nisu se odazvali

Bajramski prijem za boračke organizacije i političke predstavnike. Glavni imam i imami nisu se odazvali

Predstavnici boračkih udruženja i organizacija proisteklih iz rata danas su bili na bajramskom prijemu koji je upriličio općinski načelnik Sead Džafić.

borci

Na prijemu je bilo riječi o radu ovih organizacija i pomoći koju im pruža Općina Kalesija. Također sa prijema je poslata jasna poruka da se Kalesijci trebaju ujediniti bez obzira na političku i drugu pripadnost kako bi se ovdje otvarale nove fabrike, pravila nova radna mjesta i jednostavno pravio bolji ambijent za sve.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Sejfo Softić načelniku je uručio i poklon, istakavši da dok god radi pošteno kao do sada imat će podršku svih građana naše općine.

Svi predstavnici boračkih organizacija i udruženja načelniku su zaželjeli mnogo zdravlja i sreće te da uspije u projektima koje je pred sebe postavio.

Prijem je upriličen i za predstavnike političkog života. Prisustvovali su predstavnici Socijaldemokratske partije, Stranke demokratske akcije, Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Bosanskohercegovačke patriotske stranke, Nezavisne liste i Narodne stranke Radom za boljitak.

 stranke
Iako su pozivnice poslate i predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, glavnom imamu, predsjedniku Medžlisa i imamima isti se nisu odazvali prijemu u kabinetu općinskog načelnika.
Načelnik Džafić i predstavnici političkih stranaka, vijećnici i poslanici u Skupštini TK istakli su da je funkcija načelnika ujedno i institucija Općine Kalesija te da ovakvi potezi štete međusobnim odnosima svih stanovnika naše općine.

Sejfo Softić je iskazao nezadovoljstvo potezom glavnog imama i imama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija  koji su bojkotovali bajramski prijem.

About redakcija novina

Scroll To Top