Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / NERDA finansira solarne kolektore, škola i roditelji uređenje sale

NERDA finansira solarne kolektore, škola i roditelji uređenje sale

U proteklih nekoliko dana sala u MSŠ Kalesija koju pored učenika koriste i sportski kolektivi poprimila je sasvim drugačiji izgled u odnosu na dosadašnje stanje. sala-300x135Naime, menadžment škole je uspio zajedno sa Vijećem roditelja kao i sa donatorima da uredi parket kao i zidove u sali, a u narednim danima trebali bi biti okončani i radovi na uređenju tribina.

“Hvala svima koji pomažu školi. Naš naredni projekat svakako je da ostaklimo prozore koji su razbijeni ali i da uredimo svlačionice kako za učenike tako i za sportiste koji nam dolaze”, govori za Kalesija online direktor MSŠ Kalesija Mersad Hasanović.

Hasanović ističe da sama škola neće moći završiti svlačionice, ali se nada pomoći organizacije WORLD – Wision koja je u više navrata i pomagala MSŠ Kalesija.

koelktori1Pored uređenja sale, škola je u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA, a u sklopu projekta “Energetska efikasnost” krenula u postavljanje i solarnih kolektora kao i bušenje GEO bunara koji će služiti u svrhu dogrijavanja škoslkih prostorija.

“Mi već godinama imamo dobru saradnju sa Udruženjem NERDA jer smo skoro uspješno završili i projekat doškolovavanja kovača i CNC-operatora, a sve u saradnji i sa firmom UNIS Tok”, govori Hasanović.

Inače ovo nisu jedini projekti koje je škola završila u proteklih nekoliko godina. Podsjećanja radi menadžment škole je ranije uspio uz pomoć firme Rile promet zamjeniti i dio stolarije u sali, a zahvaljujući firmi NEON Solucije obezbjeđena je i donacija “Kompjuterske dijagnostike” za učenike koji se školuju za automehaničare, a urađen je i kompletan video nadzor škole kako bi se spriječilo oštećenje društvene imovine.

sala3

sala2

About redakcija novina

Scroll To Top