Aktuelno
You are here: Home / Kalesija /   Novi radovi: Nakon asfaltiranja kreće i sanacija igrališta  

  Novi radovi: Nakon asfaltiranja kreće i sanacija igrališta  

Načelnik općine Kalesija Nedžad Džafić nastavlja sa realizacijom projekata utvrđenih planom za 2015. godinu. Osim nedavno potpisanih ugovora za asfaltiranje lokalnih puteva u Dubnici i sanacije puta Zates-Jeginov Lug, ovih dana potpisan je ugovor za izvođenje radova na prosijecanju novog puta i ugradnje tamponskog nosivog materijala na uređenju putnih komunikacija Novo Naselje – Zates na lokaciji Bare, odnosno Novo Naselje na lokaciji Memići.

bradaRadi se o izgradnji puteva na novoformiranim naseljima na kojima su se nastanili građani Kalesije koji su bili pogođeni klizištima protekle godine. Vrijednost ovih radova je oko 55.000 konvertibilnih maraka, a izvođači su DOO „Džim Company“ Tuzla i DOO „Terakop“ Živinice.

ned

Osim ovih radova uskoro će biti započeti radovi na sanaciji sportskog terena u Mjesnoj zajednici Kikači, te uređenje bankina pored lokalnih puteva na prostoru cijele općine Kalesija. Svi navedeni radovi i aktivnosti dio su strategije razvoja općine Kalesija i rezultat su rada općinske administracije na čelu sa načelnikom Džafić Nedžadom.

About redakcija novina

Scroll To Top