Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / SDA JE OPREDIJELJENA ZA RAVNOMJERAN RAZVOJ KALESIJE, PORUKA JE SA SKUPA IZ HRASNA DONJEG

SDA JE OPREDIJELJENA ZA RAVNOMJERAN RAZVOJ KALESIJE, PORUKA JE SA SKUPA IZ HRASNA DONJEG

U prostorijama Doma kulture u Hrasnu Donjem, održan je drugi predizrobrni skup OO SDA Kalesija, za MO SDA Donje i Gornje Hrasno. Na skupu su predstavljeni kandidat za načelnika Općine i kandidati za Općinsko vijeće Kalesija.

hra5

Pored velikog broja članova i simpatizera SDA iz Donjeg i Gornjeg Hrasna skupu su prisustvovali gosti iz drugih mjesnih ogranaka i iz političkog i javnog života.

hra4

Nakon intoniranja himne i nadahnutog monologa Fikreta Hodžića, uvodnu riječ je uzeo domaćin skupa Šemsudin Ćatić, koji je ujedno i kandidat za Općinsko vijeće. Gospodin Ćatić se na početku zahvalio federalnom ministru g. Edinu Ramiću, Općini Kalesija na čelu sa načelnikom, Stranci demokratske akcije na velikoj pomoći koju su pružili Hrasnu. Također,  dodao je da neće puno pričati i da će dati sve od sebe da pomogne mještanima Donjeg i Gornjeg Hrasna i općini Kalesija u cjelini. Na kraju g. Ćatić je istakao: “Podržimo listu SDA Kalesija, ne “rasipajmo” glasove, te naglasio da će SDA u Hrasnu i Kalesiji sigurno pobijediti.”

hra3

“Hrasno je tvrđava SDA i tako će ostati”

Nakon Šemsudina Ćatića, riječ je uzeo Muhamed Hodžić – kandidat za Općinsko vijeće Kalesija iz Hrasna Gornjeg. Gospodin Hodžić je naglasio da jedino u SDA kandidat mora proći velike procedure da bio na listi za izbore. Čast i zadovoljstvo mu predstavlja što je na listi nakon čovjeka koji je pet puta bio kandidat za Općinsko vijeće Kalesija i prošao, te kandidat za skupštinu TK i prošao, a radi se o g. Fetah Hujduru. Na kraju g. Hodžić je dodao da su kandidati SDA spoj mladosti i iskustva, spoj znanja i povjerenja, te da su to ljudi koji puno rade a malo pričaju.

hra2

“Ne vjerujte strankama koje niču kao gljive poslije kiše”

Nosilac liste SDA za OV Kalesija Senad Šmigalović zamolio je da svi zbiju redove kao 90-tih godina i da će SDA izaći kao najjača politička stranka. Naši kandidati su prošli odgoj u svojoj kući i zbog toga nikad neće iznevjeriti svoje glasače. SDA će pobijediti, jer SDA je bila i biće zauvijek.

hra1

“Opredjeljeni za ravnomjerni razvoj Općine

Velikim aplauzom je pozdravljen budući načelnik općine Kalesija g. Ismet Mešić, koji je predstavljajući svoju platformu istkao da će projekti vezani za Gornje i Donje Hrasno, sigurno biti realizirani. Projekat rješenja rezervoara za pitku vodu u Hrasnu uskoro kreće. Oni koji su izgubili kuće u poplavama 2014. godine, uskoro će biti u svojim kućama koje su izgrađene u Memićima i Zatesu, dobijaju struju i uređenu kanalizacionu mrežu. Također u svom izlaganju g. Mešić je istakao mnoge bitne projekte koji su vezani za cijelu općinu Kalesija, a u završnoj su fazi realizacije.

hra7

“SDA je stranka koja ne vlada već pomaže narod u cijeloj BIH”

Očekivano velikim aplauzom je pozdravljen g. Fetah Hujdur, član skupštine TK, mještanin Hrasna Gornjeg. Nakon zahvale svima onima koji su pomogli projekte za Hrasno, posebnu se zahvalio svima onima koji pomažu završetak radova na “Hrašnjanskoj ljepotici” džamiji, koja je u završnoj fazi radova. Hujdur je naglasio da je Ismet Mešić načelnik svih građana, a neki što su na skupovima govorili da su izbori 3. oktobra, te da će im trebati dva dana glasanja da pobijede SDA u Kalesiji. SDA plaća glasove kroz projekte, a ne po 5 ili 10 KM ili kao što čak i neki plaćaju pokvarenom robom.

hra4

“SDA je čvrsto drvo sa jakim stablom i velikim granama”

Federalni minister za boračka pitanja g. Salko Bukvarević je rekao da mu je uvijek drago doći u svoje rodno mjesto. Takođe je dodao da na jakom stablu koje ima SDA ima i grana koje trebaju otpasti, kako bi mogli narasti novi. Na kraju je naglasio da će načelnik Mešić i vijećnici SDA uvijek imati podršku kao i do sada od državnog, federalnog i kantonalnog nivoa.

hra5

“Timski rad je ono što će nam donijeti pobjedu”

Predsjednik OO SDA Kalesija g. Halil Jahić na početku je rekao da će g. Mešić sigurno biti novi načelnik i da će SDA pobijediti 2. oktobra, zato što je g. Mešić čovjek od povjernja, a SDA je najjača stranka. SDA je snaga, a uređen sistem je snaga SDA. Tamo gdje nema sistema vlada anarhija, a anarhija vodi u propast. A mi, SDA imamo sistem. Na kraju je naglasio da ovi kandidati neće izdati SDA kao što su to uradili pojedini u prošlom sazivu OV Kalesija i da novi načelnik g. Ismet Mešić neće izdati narod na području općine Kalesija. Do pobjede!

hra6

hra8 hra9 hra10 hra11

About redakcija novina

Scroll To Top