Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sutra komšijski derbi: Ibro očekuje pozitivan ishod utakmice, Šefik dolazi po bodove

Sutra komšijski derbi: Ibro očekuje pozitivan ishod utakmice, Šefik dolazi po bodove

Na Gradskom stadionu u Kalesiji sutra će snage odmjeriti dva ljuta rivala Bosna iz Kalesije i Sloga iz Tojšića u okviru četvrtog kola Druge lige FBiH.

stadion_bosna

U ovoj sezoni nešto bolji start ima Sloga iz Tojšića koja je upisala dvije pobjede i jedan remi, dok je Bosna upisala jednu pobjedu, jedan remi i jedan poraz.

Kada su u pitanju dosadašnji susreti ove dvije momčadi, bolju igru pokazivale su komšije iz Tojšića koji u posljednjih nekoliko utakmica iz ovih derbija izlaze kao pobjednici.

„Ja kao trener očekujem naravno da moji momci slave u ovom susretu. Očekujem također i veliku podršku sa tribina da dođu kalesijci i da podrže svoj tim“, kazao je trener Bosne Ibro Mahmutović.

On ističe i to da će utakmica biti „teška“, jer trener Sloge je donedavno bio pomoćni trener Bosne iz Kalesije što znači da poznaje ekipu protiv koje nastupa.

„Možda će mu to biti mala prednost, ali ipak domaći teren i novi igrači mislim da će napraviti dobar rezultat i osvojiti tri boda“, zaključio je Mahmutović.

Šefik Imamović trener Sloge iz Tojšića za NEON Televiziju je kazao da u Kalesiju dolazi po pobjedu i da očekuje veliku podršku „Cincara“ koji su uvijek uz svoj tim.

Imamović kroz osmijeh kaže da poznaje igru Bosne i da će ubjeđen je postaviti svoju ekipu tako da na kraju izađe kao pobjednik.

“Ja se iskreno nadam da politika neće pokvariti ovaj derbi, a pozivam i građane da dođu i uživaju u ovom derbiju u kojem će slaviti Tojšići”, istakao je Imamović.

Utakmica počinje u 16:30 minuta, a kapije stadiona će biti otvorene sat ranije.

About redakcija novina

Scroll To Top