Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U subotu svečano otvorenje fabrike stočne hrane hrane i poljoprivredne apoteke u Kalesiji

U subotu svečano otvorenje fabrike stočne hrane hrane i poljoprivredne apoteke u Kalesiji

Zahvaljujući saradnji privrednika Esada Jakubovića vlasnika fabrike namještaja Izazov te Senada Hamzića vlasnika poljoprivredne apoteke i veterinarske stanice Vet promet, u subotu u Gornjoj Kalesiji (nedaleko od TC Omega), otvara se fabrika stočne hrane kao i savremeno opremljena poljoprivredna apoteka.

esad_senad

“Ovo je novi pogon, nova radna mjesta. Pozivamo sve privrednike Kalesije, poljoprivrednike, a posebno farmere i stočare da dođu i da se uvjere u kvalitet. Ovdje se sve može nabaviti na jednom mjestu, što je potrebno za njih”, kazao nam je Esad Jakubović.

O kakvom projektu je riječ govori i činjenica da će svoje proizvode predstaviti i Milkos, Tuzlanska pivara kao i Memprom, a za sve goste biće upriličena i besplatna degustacija hrane i pića.

Na svečanom otvaranju fabrike stočne hrane “Emezta” i poljoprivredne apoteke “Herba”, prisustvovat će i zvaničnici Vlade TK i Federacije BiH, a predviđeni su i pokloni za goste, odnosno građane koji dođu na svečanost otvorenja.

Svečano otvorenje bit će upriličeno u 13:00 sati u subotu.

About redakcija novina

Scroll To Top