Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Uskoro zabrana prolaska kamionima i zaprežnim vozilima kroz centar Kalesije?

Uskoro zabrana prolaska kamionima i zaprežnim vozilima kroz centar Kalesije?

U okviru redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija, Općina Kalesija je finansirala iscrtavanje horizontalne signalizacije. Ovi radovi su bili potrebni kako bi vozači i pješaci obratili pažnju jedne na druge, s obzirom da su nesavjesni vozači za nepravilno parkiranje uvijek isticali kako je to  iz razloga što se oni zapravo ne vide.

hata-turic-300x162

 

-“To je nešto što općina Kalesija radi svake godine, uglavnom radimo u maju  pred rođendan naše Općine, ali zbog niza okolnosti uradili smo to prije početka školske godine”, rekla je za NTV Hata Mujčinović- Turić, šefica Službe za komunalne poslove.

 

 

Ovo je tek početak radova, Općina Kalesija razmatrati će prijedlog postavljanja saobraćajnih znakova na ulaz u centar Kalesije gdje bi zabranili teretnim motornim vozilima i poljoprivrednim mašinama da prolaze kroz centar.

Iscrtavanje parkinga će prema riječima šefice Službe za komunalne poslove morati da čeka, sve dok se  Odluka o parkinzima na području Općine Kalesija, jer nema svrhe obilježavati parking mjesta, bez toga.

Dok se ne iscrtaju parkinzi, nesavjesni vozači će i dalje da svoja vozila ostavljaju na trotoarima, zabranjenim mjestima i pješačkim prelazima. Ukoliko Odluka ne bude donešena, potrebno je da bar policija kažnjava nesavjesne vozače koji ugrožavaju sigurnost svih vozača u saobraćaju.

About redakcija novina

Scroll To Top