Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Veliki projekti za Kalesiju: Općine Kalesija potpisala ugovore sa izvođačima radova

Veliki projekti za Kalesiju: Općine Kalesija potpisala ugovore sa izvođačima radova

Danas su u kabinetu načelnika općine Kalesija, Nedžada Džafića, potpisani Ugovori sa izvođačima radova koji će biti realizovani u narednom pariodu. Vrijednost projekata je oko pola miliona KM, a radi se o: izgradnji kanalizacione infrastrukture u novoizgrađenim naseljima u Mjesnim zajednicama Memići i Zates, te sanaciju putnih pravaca i dva ekološka projekta.

-“Uglavnom se radi o izgradnji kanalizacione infrastrukture u novoizgrađenim naseljima u Zatesu i Memićima. Radi se o stambenim objektima koji su izgrađeni za lica koja su stradala od poplava 2014. godine. Potpisali smo i dva Ugovora za sanaciju putnih pravaca i dva ekološka projekta vezana za sanaciju, odnosno uklanjanje divljih deponija i nabavljanja kanti za otpad”, rekao je Džafić.

Opcina Kalesija001

Osim toga on je posebno istakao sanaciju i izgradnju dionice puta Mokraće-Plavi most, a rok za početak radova je deset dana.

Kada su u pitanju projekti, sanacija i asfaltiranje puteva će se vršiti u Mjesnim zajednicama Vukovije Gornje, Tojšići i Lipovice.

Opcina Kalesija004

Pored toga, također će se vršiti i uklanjanje divljih deponija na trideset lokacija, a bit će postavljeno i oko 1.000 kanti za otpad na području općine Kalesija.

O navedenim projektima je govorio i službenik Općine Kalesija, Ismet Mešić, koji je u proteklom periodu obnašao funkciju načelnika po ovlaštenju i koji je pokrenuo sve projekte o kojima je danas bilo riječi.

Projekti će biti finansirani iz budžeta Općine Kalesija.

About redakcija novina

Scroll To Top