Četvrtak , 28. Marta 2024.

Saopćenje za javnost SDA Kalesija: Razočarani smo načinom rada Općinskog vijeća Kalesija i općinskog načelnika

SDA Kalesija je razočarana načinom rada Općinskog vijeća Kalesija i općinskog načelnika, koji su politički život na području naše općine sveli na nivo seoske pijace, trgujući ličnim interesima.

Već godinu dana mandata nove vlasti potrošeno je u sastavljanjima i rasturanjima većine u Općinskom vijeću, nepotrebnim optužbama, ucjenama i političkoj trgovini. Za to vrijeme stagnacija Kalesije se nastavlja na svim poljima. Realiziraju se uglavnom projekti koji su naslijeđeni od prethodne općinske administracije ili obezbijeđeni sa viših nivoa vlasti, posebno Federalne vlade. Ništa od bajkovitih predizbornih obećanja nije realizirano.

Katastrofalno stanje u Općinskom vijeću Kalesija kulminiralo je prekidom 7. redovne sjednice zbog sumnje koju je izrekao zamjenik predsjedavajućeg Jasmin Osmančević, da je formiranju nove većine prethodilo nezakonito zapošljavanje nekih vijećnika u javna preduzeća.

SDA Kalesija podržava zahtjev vijećnika Osmančevića da policija i tužilaštvo ispitaju da li je ova informacija tačna, te da li su u svemu prisutni elementi koruptivnog djelovanja i krivičnog djela trgovina uticajem. Također, SDA Kalesija traži da se ispitaju i drugi sumnjivi slučajevi, bez obzira na koga se odnosili i u kojem vremenskom periodu. SDA Kalesija se ograđuje od djelovanja pojedinaca koji su nekada bili naši članovi, a upustili su se u neprimjerenu političku trgovinu zarad ostvarivanja ličnih interesa.

Klub vijećnika SDA Kalesija će nastaviti da kontruktivno djeluje u Općinskom vijeću, podržavajući sve odluke koje su u interesu građana. SDA neće učestvovati u neprincipijelnoj političkoj trgovini od koje građani nemaju nikakve koristi i odbit će sve takve ponude, kao što je odbila i ponudu da preuzme direktorske pozicije u javnim preduzećim i ustanovama zarad ispunjavanja ličnih želja nekih pojedinaca u vlasti.

SDA poziva sve političke subjekte u Kalesiji da prestanu sa svađama, političkom trgovinom i bespotrebnim nadmudrivanjima od kojih građani nemaju nikakve koristi, te da se posvete stvaranju boljeg ambijenta koji će doprinijeti razvoju Kalesije.

Kalesija, 01.10.2017 Press služba SDA Kalesija

Također pogledajte

Košarkaši Bosne na krilima navijača izborili plasman u polufinale A2 lige

U okviru 18.kola košarkaške A2 lige ‘Sjever’ KK Bosna je u Kalesiji dočekao KK Star …