Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / BKC Kalesija: Okončan Prvi pozirišni festival

BKC Kalesija: Okončan Prvi pozirišni festival

1.fest-01-681x432

U Kalesiji je predstavom za djecu „Aska i Vuk“ okončan Prvi pozorišni festival. Predstavu je gledalo oko 250 mališana, koji su bili oduševljeni izvedbom glumaca. JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, zajedno sa Teatrom kabere Tuzla i JU BKC Živinice, bila je suorganizator Festivala premijera, a festival se u Kalesiji realizirao pod motom „Subotom u pozorište“. U proteklih mjesec dana kalesijska publika bila je u prilici da pogleda tri predstave za odrasle, koje su igrane subotom („Đavolja posla“, „Život i smrt“ i „Mir“), i dvije predstave za mlađe uzraste, koje su igrane ponedjeljkom („Eneida“ i „Aska i vuk“).

Sve predstave su rađene u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Publika je imala priliku i da ocjenjuje predstave. Po ocjenama publike, prvo mjesto u Kalesiji pripalo je predstavi „Mir“, drugo „Đavolja posla“, a treće „Eneida“. Zbrajanjem ocjena iz Tuzle i Živinica, dobit će se ukupni pobjednik Festivala premijera.

Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, je kazao da će i u narednom periodu nastaviti saradnju sa Teatrom Kabare Tuzla.

 

About redakcija novina

Scroll To Top