Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / BKC Kalesija: Premijera predstave za djecu ‘’Aska i vuk’’

BKC Kalesija: Premijera predstave za djecu ‘’Aska i vuk’’

aska2

Predstavom za djecu ‘’Aska i vuk’’ Ive Andrića svečano se završava 2. Festival premijera pod motom ‘’Karavan teatra’’ koji je Grad Tuzlu uspješno povezivao s dvije opštine: Živinice i Kalesiju. Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

aska1

‘’Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: “Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!” Zato djeco draga dodjite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog, kzao je o predstavi režiser Damir Altumbabić.

aska4

U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović- Aska, Marko Mirković – Vuk, Marija Novaković – Mama Aja, Damir Altumbabić – dr. Ovnović, Emrah Mujkanović – Pastir Marko i Samed Alić – Pastir Janko.

Predstava “Aska i vuk”, koja je namijenjena djeci predškoskog uzrasta i učenicima do 5. razreda, u Kalesiji će se odigrati danas, u ponedjeljak, 23. oktobra, u 13,30 sati.

Plakat ASKA I VUK TKT2017 s korekcijom

About redakcija novina

Scroll To Top