Aktuelno
You are here: Home / Svijet / Četnici odavno već stigli u Novi Pazar

Četnici odavno već stigli u Novi Pazar

cetnici-pomazu-srbiji-640x330

Glasilo vladajuće lokalne oligarhije Regionalna TV, prenijela je izjavu Meha Mahmutovića u kojoj on poziva građane da se ne okupljaju, jer je on, kaže, dobio “garancije iz policije”.

Navodno, po Mahmutovićevim tvrdnjama, nikakav skup nije najavljen za sutra, što nas čudi jer je javnosti od prije poznato da će biti održan skup kod Petrove crkve i da se njegova organizacija priprema već mjesecima. Ono na osnovu čega Mahmutović pravi zabunu je to, da taj paramilitarni, četnički pokret iz Ukrajine, zaista i nije najavio svoj skup, u tome nema nikakvog spora, već su oni najavili učešće na prethodno najavljenom skupu i parastosu, kojeg drugi organizuju.

Mahmutović je pokušao i sa još jednom zabunom.

Naime, on je spomenuo i “dvije strane”, pripisujući obadvijema ekstremizam. Ako ovdje i možemo reći da su u pitanju “dvije strane”, onda je riječ o paramilatirstičkoj organizaciji iz Ukrajine sa jedne i o građanima Novog Pazara, svih nacionalnosti, sa druge.

Treća stvar koju treba razjasniti je to, da je grad već godinama pun četnika, čak su i na vlasti i to od 2008. godine! Pa zar njihov prvi predsjednik skupštine nije je bio lokalni četnički vojvoda, zar ga nisu ustoličili na Dan Srebrenice, zar ne postoji još stotine drugih primjera njihovog četništva?

Pa zar i Rasim Ljajić već petnaest godina u Vladi nije i zvanično zadužen da brine o ratnim četničkim zločincima? Osim onoga kada je jednom prilikom bio zadužen da se pobrine oko “mašine sa rukom” i što povremeno zadrijema, on ništa drugo u Vladi i ne radi!?

Izvor: sandzakavaz.rs

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top