Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Juniori tojšićke Sloge osvajači Kupa općine Kalesija: Nakon jedanaesteraca prekinuli dominaciju rivala iz Kalesije

Juniori tojšićke Sloge osvajači Kupa općine Kalesija: Nakon jedanaesteraca prekinuli dominaciju rivala iz Kalesije

Danas (utorak, 20.oktobra) na stationu “Senad Mešić Čiča” u Raincima Gornjim je odigrana finalna utakmica nogometnog Kupa općine Kalesija u kojoj su se sastali kalesijska Bosna i tojšićka Sloga.

JUNIORI fk sloga tojsici 2015 2016

juniori FK Bosna Kalesija 2015 2016

Nakon što je u regularnih 90 minuta igre rezultat glasio 1:1, više sportske sreće u izvođenju jedanaesteraca su imali juniori iz Tojšića, koji su slavili 4:3, i na taj način na “Adu” donijeli prvi trofej u sezoni 2015/2016.
Juniori iz Tojšića će predstavljati općinu Kalesija u Kupu Tuzlanskog kantona.

NOGOMETNI KUP OPĆINE KALESIJA 2015., JUNIORI
FK Bosna Kalesija – FK Sloga Tojšići 1:1 (3:4 nakon jedanaesteraca)

Na području općine Kalesija postoje dvije juniorske ekipe, Bosna i Sloga,pa je njihov međusobni duel i ove godine odlučio pobjednika općinskog Kupa, odnosno učesnika Kupa Tuzlanskog kantona.
Proteklih godina mnogo više uspjeha u međusobnim duelima je imala juniorska ekipa kalesijske Bosne, ali je taj niz prekinut u finalu ovogodišnjeg općinskog Kupa.

- Juniori FK Sloga Tojšići, pobjednici Kupa općine Kalesija:
Amir Ibrahimović, Irhad Kadić, Velid Barčić, Hajrudin Užičanin, Elvir Kahimanović, Nermin Musić, Ismir Halilović, Eldar Alibašić, Semir Purdić, Muamer Barčić, Belmin Mešić, Sabit Musić, Almir Hasanović, Bakir Husejnović, Asmir Zulić, Fikret Hukić
Trener: Sead Suljkanović

 

stadion TOM CAT arena KIKACI

— Sutra (srijeda, 21.oktobra) na “Tom Cat” Areni u Kikačima će se odigrati finale Kupa općine Kalesija u seniorskoj konkurenciji.
U 15.00 sati snage će odmjeriti FK Memići i FK Rainci Gornji.

Općinski Kup se igra u organizaciji Nogometnog saveta općine Kalesija a pobjednik Kupa nastavlja takmičenje u Kupu Tuzlanskog kantona.

.

(NKP.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top