Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesijska Bosna potopila fenjeraša u Lipnici: Osam golova, pozitivna gol razlika, i gornji dio tabele

Kalesijska Bosna potopila fenjeraša u Lipnici: Osam golova, pozitivna gol razlika, i gornji dio tabele

U ovkiru 13. kola Druge lige FBiH “Sjever” kalesijska Bosna je gostovala kod fenjeraša na tabeli, ekipe Radnika iz Lipnice.
Bosna je upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 1:8, što je i prva pobjeda na gostovanjima u ovoj sezoni.

bosna igraci

Nakon dvanaest utakmica Bosna je zauzimala osmu poziciju na tabeli sa 18 bodova, uz negativnu gol razliku 15:20.
Na sedam domaćih utakmica fudbaleri Bosne su upisali šest pobjeda, dok na pet gostovanja nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod.
Tako je gostovanje kod posljednjoplasirane ekipe iz Lipnice, koja je u dvanaest utakmica osvojila tek jedan uz čak 49 primljenih golova, bila idealna prilika za prva tri boda na gostujućem terenu u ovoj sezoni, ali i da se pokuša popraviti negativna gol razlika.

derbi-sloga-bosna-jesen-2015-8-300x168Iako Kalesijci u Lipnicu putovali bez Anela Alibašića, prvog strijelca ekipe, uspjeli su upisati ubjedljivu pobjedu.

Već u prvoj minuti Bosna je preko Eldara Mešića došla u vodstvo, a nakon prvih 45 minuta rezultat je glasio 0:5. U nastavku su Kalesijci samo potvrdili pobjedu, dok je i domaćin uspio postići jedan gol.

Po dva gola su postigla tri igrača iz ofanzivne linije; Eldar Mešić, Sadžid Fazlić i Mehdin Šljivić, a po jedan gol su dodali Simbad Jahič i Ademir Imamović.

NK Radnik Lipnica – FK Bosna Kalesija 1:8
(Mešić 2x, Fazlić 2x, Šljivić 2x, Jahić, Imamović)

Bila je ovo sedma pobjeda Bosne u ovoj sezoni. Vjerovatno da su ova tri boda i očekivana, ali ono što je mnogo važnije jeste činjenica da će se Bosna nakon ovoga kola naći od pete do sedme pozicije na tabeli, što je i bio cilj ove ekipe prije početka prvenstva.
Također, Bosna je konačno nakon ovoga kola sa pozitivnom gol razlikom, 23:21.
Za 1.080 minuta igre prije ovoga kola Bosna je postigla samo 15 golova, da bi protiv fenjeraša iz Lipnice postigli čak 8 golova za 90 minuta igre.

— U narednom kolu u Kalesiji dolazi ekipa Gradine iz Srebrenika, dok u posljenjem kolu jesenjeg dijela sezone Bosna gostuje u Brčkom kod ekipe Dizdaruše.

.
(NKP.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top