Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ko su nosioci lista za OV Kalesija, koji nisu izborili mandat?

Ko su nosioci lista za OV Kalesija, koji nisu izborili mandat?

Stranke za nosioce liste za Općinska vijeća uvijek biraju ljude koji mogu „povući“ veliki broj glasača, ili bar tako misle pri odabiru kandidata. No da to uvijek tako, dokaz su i Lokalni izbori u Kalesiji koji su iza nas.

nosioci1

Naime, Stranka demokratske akcije je za nosioca liste postavila Senada Šmigalovića koji je uspio da obezbjedi 1.199 što je i najviše glasova na Lokalnim izborima ove godine.

Fadil Alić kao nosilac Nezavisne liste Sead Džafić obezbjedio je 1.067 glasova, što je po broju glasova na drugom mjestu, a zatim dolazi SDP-ov nosilac liste Senad Šmigalović sa 836 glasova.

Esad Čanić nosilac liste Stranke za BiH završio je na petoj poziciji sa svega 478 glasova, dok je Zijad Suljkanović sa pozicije deset uspio doći na prvo mjesto sa 770 glasova.

I nosilac liste Građanske demokratske stranke dr.Miralem Mešanović nije uspio ući u Općinsko vijeće. Prikupio je 363 glasa, a na prvu poziciju „isplivao“ je dr.Damir Husić sa petnaeste pozicije koji je osvojio 625 glasova.

Kada je u pitanju izbor nosioca liste, grešku su napravili i u Bosanskohercegovačkoj patriotskoj stranci, gdje je njihov nosilac Juso Hamzić završio na devetoj poziciji sa 116 glasova, a u Općinsko vijeće je ušao Jasmin Osmančević koji je sa 512 glasova sa pete pozicije „skočio“ na mjesto broj jedan u ovoj stranci.

Nosilac SBB-ove liste Elvir Rožnjaković opravdao je lidersku poziciju gdje je osvojio 314 glasova, dok je nosilac liste A SDA Sanel Džafić sa 76 glasova završio na šestoj poziciji a u Općinsko vijeće sa treće pozicije jedan mandat je osvojio Suad Musić sa 194 glasa.

Kada su u pitanju ostale stranke koje nisu uspjele preći izborni „prag“, Ekrem Husić kao nosilac liste u Stranci penzionera osvojio je 83 glasa, Edin Jusufagić u Demokratskoj fronti 68, Alen Majdančić u BOSS-u 88, Huso Mujanović u Demokratskoj stranci invalida osvojio je osam glasova, Jovo Radić u SNSD-u tri, dok je u Socijaldemokratskoj uniji nosilac liste Jasmin Suljkanović osvojio samo dva glasa, a više od njega je imao Senad Gutić koji je osvojio tri glasa.

About redakcija novina

Scroll To Top