Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Otvoren 9. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma

Otvoren 9. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma

U organizaciji Udruženja građana “Citizen” kao i udruženja “Snaga Kalesijske žene”, danas je u Kalesiji otvoren 9. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma.

U ime organizatora obratio se Mersad Hasanović koji je istakao da je zadovoljan odazivom izlagača koji su došli iz više općina kako bi pokazali svoje domaće ali i tradicionalne proizvode.

Hasanović se zahvalio i Općini Kalesija, odnosno načelniku koji svake godine finansijski podržava organizaciju ovog sajma koji je prerastao u tradiciju i iz godine u godinu sve je veći i posjećeniji.

Hasan Sejdinoć ispred Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj u Vladi TK pohvalio je kompletnu organizaciju ovog sajma istakavši da je jako bitno sklapanje prijateljstava među ljudima i povezivanje, kroz ovaj vid organizovanja.

“Kalesija kao općina u budućnosti će sasvim sigurno biti više posjećena, jer ona pruža velike mogućnosti za pokretanje seoskog turizma, a tu su i domaći proizvodi, veliki broj  stećaka što je prednost u odnosu na druge sredine”, istakao je Sejdinović.

U ime općinskog načelnika, deveti sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma otvorenim je proglasio savjetnik Fikret Suljkanović.

On je u svom obraćanju kazao da nismo dovoljno iskoristili sva bogastva koja imamo, a to je domaća hrana koja je kvalitetnija i bolja od one koju uvozimo.

About redakcija novina

Scroll To Top