Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Predstava za djecu “Miki mini maus” oduševila kalesijske mališane

Predstava za djecu “Miki mini maus” oduševila kalesijske mališane

U punoj sali BKC “Alija Izetbegović”  Kalesija sinoć, sa početkom u 19:00 sati izvedena je predstava za djecu “Miki mini maus”. Predstava je oduševila kalesijske mališane koji su vriskom, smijehom i razgovorom sa Miki mausom pokazali svoje zadovoljstvo .

Posebno oduševljenje prisutnih izazvao je Čarli Čapljin svojim mađioničarskim trikovima. Na predstavi se birala i najljepša firizura kod dječaka i djevojčica, ali birao se i najbolji talenat. Mališani su ponosno predstavljali svoje frizurice, te bez imalo straha pjevali i plesali. Ponosni roditelji sve su to pratili velikim aplauzom

Prema riječima roditelja održavanje predstava za djecu od velikog je značaja za stvaranje zdravih navika te kulturnog osvještavanja djece koja će u budućnosti postati konzumenti pozorišnih predstava i drugih kulturnih sadržaja. Veliki broj prisutnih u sali BKC dokaz je da Kalesija treba ovakvih manifestacija.

Lijepo je bilo vidjeti veliki broj djece koja u glas pjevaju, smiju se, druže se. Lijepo je bilo vidjeti da se raduju nečemu što nije mobitel, računar i slično.

About redakcija novina

Scroll To Top