Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Saopćenje za javnost SDA: Neki su već počeli sa predizbornom kampanjom

Saopćenje za javnost SDA: Neki su već počeli sa predizbornom kampanjom

Posljednja sjednica Općinskog vijeća Kalesija pokazala je svu složenost aktuelne političke situacije u našoj općini. Trenutno stanje u Vijeću je zabrinjavajuće. Stiče se utisak da su neke stranke, odnosno klubovi vijećnika, ostavile po strani interes građana i lokalne zajednice zarad ličnog interesa i već sada krenuli u predizbornu kampanju za lokalne izbore naredne godine.

sda

U situaciji kada je rad općinske administracije opterećen nizom naslijeđenih problema u pogledu nivoa postojeće prostorno – planske dokumentacije i mnogim neriješenim imovinsko – pravnim odnosima, Stranka demokratske akcije Kalesija, kao vodeća politička snaga općine, poručuje da ima jasnu viziju kako nastaviti voditi općinu putem napretka.

Planove koje imamo, zaokret u radu naše stranke koji je već evidentan, projekti koje smo najavili i koje pokrećemo, najšire članstvo i kadrovi SDA Kalesija najbolja su garancija za to. SDA Kalesija će i ubuduće istrajavati na podizanju nivoa odgovornosti svih (od vijećnika do uposlenih u općinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama) prema građanima općine i nećemo dozvoliti da zbog pojedinačnih interesa dođe do ugrožavanja općeg društvenog interesa, odnosno intersa naše općine.

sda1

Onima u Vijeću koji su već sada počeli predizbornu kampanju sugerišemo da prestanu sa neargumetovanim napadima i vrate se konstruktivnom radu za dobrobit lokalne zajednice. Kako drugačije nego krajnje demagoški okarakterisati djelovanje grupe vijećnika iz tzv. Kluba za bolju Kalesiju, koji zaboravljaju da su u Vijeće ušli zahvaljujući glasačima iz SDA. Pitamo se jesu li se za bolju Kalesiju zalagali i u protekle tri i više godina. Preporučujemo im da jedino SDA ima kapacitet da ostavri prosperitet Kalesije.

SDA za najbolju Kalesiju

PREDSJEDNIK

Halil Jahić

About redakcija novina

Scroll To Top