Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Senad Šmigalović (SDA): „Kupovina“ vijećnika, prilikom sastavljanja većine, SIGURAN je put u NESIGURNU vlast  

Senad Šmigalović (SDA): „Kupovina“ vijećnika, prilikom sastavljanja većine, SIGURAN je put u NESIGURNU vlast  

Najveći pobjednik minulih izbora jeste Sead Džafić, nezavisni kandidat koji je pobijedio Muhameda Osmanović, Ismeta Mešića i Rasima Omerovića i postao novi načelnik Općine Kalesija. Kada je riječ o vijećnicima, najviše glasova od svih kandidata osvojo je Senad Šmigalović, koji je kao nosilac liste SDA osvojio 1199 glasova. Po broju glasova iza njega je Fadil Alić, nosilac Nezavisne lise – Sead Džafić, koji je zadobio povjerenje 1062 birača.

Dok kalesijska čaršija priča o sastavu većine u Općinskom vijeću Kalesija, i dok se stidljivo priča o ostavkama čelnih ljudi stranaka koje su ostvarile loše rezultate, putem društvene mreže fejsbuk oglasio se Senad Šmigalović, čije je oglašavanje izazvalo velike reakcije.

senad-smigalovic

 Izjavu Senada Šmigalovića (SDA), prenosimo u cjelosti:

 - Slijedi borba za stabilizaciju političkih prilika u Kalesiji. Slijedi borba za svakog građanina općine Kalesija. Vrijeme je da se u Kalesiji prestane voditi politički rat, dirigovan iz drugih “centara moći”, sa ciljem unošenja smutnje, sa ciljem da se oslabi politička pozicija općine Kalesija u Kantonu, Federaciji, sa ciljem da se oslabi SDA Kalesija u odnosu na SDA drugih općina, ne vodeći pri tome računa o posljedicama koje se proizvedu po građanina općine Kalesija.

Vrijeme je da se lokalne političke odluke, koje se tiču Kalesije, donose u Kalesiji, vodeći prije svega računa o građanima općine Kalesija, jer konačno bi neki trebali shvatiti da je rad u interesu građana općine Kalesija, ujedno interes SDA Kalesija.

Vrijeme je da se većina u Općinskom vijeću Kalesija sastavi od onih koji vjeruju u viziju napredne i razvijene Kalesije, da se radi ispravna stvar i izvršava obaveza i emanet koji su nam povjerili građani općine Kalesija. Samo tako može postojati jedna stabilna većina vijećnika u OV Kalesija, bez bojazni hoće li neko od njih uslovljavati „dizanje ruke“ ispunjavanjem njegovog ličnog zahtjeva ne mareći pri tome za položaj običnog čovjeka u Kalesiji.

Trgovina ustanovama i preduzećima, „kupovina“ vijećnika, prilikom sastavljanja većine, je SIGURAN put u NESIGURNU vlast. Naši građani to nisu zaslužili i mi ćemo se boriti protiv toga, napisao je na svom fejsbuk profilu Senad Šmigalović.

sda

About redakcija novina

Scroll To Top