Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / (FOTO) Sinanović uspješniji od Miralema Pjanića i njegovih saigrača, u finalu Općina – MSŠ Kalesija

(FOTO) Sinanović uspješniji od Miralema Pjanića i njegovih saigrača, u finalu Općina – MSŠ Kalesija

Radničke sportske igre općine Kalesija u malom fudbalu došle su do samog kraja. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova odigravanje grupene faze trajalo je duže od predviđenog. Ipak, Općina Kalesija i Sportski savez općine Kalesija kao organizatori i ekipa u sastavu Rašid Tubić, Admir Avdić i Muamer Mešić su se potrudili da sve prođe u najboljem redu.

Danas su na sportskom poligonu MSŠ Kalesija odigrane polufinalne utakmice u kojima su ekipe MSŠ Kalesija i Općina Kalesije izborile plasman u finale.

opcina

U prvoj utakmici MSŠ Kalesiaj je rezltatom 4:1 pobijedila Tehnoplan, a u vrlo uzbudljivoj utakmici Općina je nakon boljeg ozvođenja penala eliminisala ekipu Medžlisa. U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 3:1. Medžlis je vodio 3:1, ali je Samir Musić odličnom igrom, golovima i asistencijama uspio dovesti svoju ekipu do izjednačenja. Ponovo je na golu Općine briljirao fahrudin Sinanović, koji je u nekoliko navrata zastavljao napade Miralema ef. Pjanića i ostalih igrača Medžlisa.

opcina1

U penal završnici Samir Musić bio je nepogrješiv sa bijele tačke, dok je Sinanović uspio odbraniti jedan penal Nevresu Fatiću. Medžlisu nije pomoglo ni to što je ovoga puta za njih nastupio i Suad ef. Tabalović, kapiten kalesijske Bosne,

mss

U petak, 30.10.2015. godine, na poligonu MSŠ Kalesija igra se utakmica za 3. mjesto kao i finalna utakmica RSI Kalesija.

Utakmica za 3. mjesto Medžlis – Tehnoplan igra se u 16,15 sati, a u 17,00 sati u finalu sastaju se Općina Kalesija – MSŠ Kalesija.

medzlis

tehno

About redakcija novina

Scroll To Top