Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Uspjeh kalesijske književnice Hazete Salihović – Hamzić: Uskoro prevod romana „Šapat sudbine“ na njemački jezik; u utorak promocija u Živinicama

Uspjeh kalesijske književnice Hazete Salihović – Hamzić: Uskoro prevod romana „Šapat sudbine“ na njemački jezik; u utorak promocija u Živinicama

Hazeta Salihović – Hamzić, Kalesijka koja trenutno živi u Švicarskoj, nedavno je zaplovila i u književne vode. Već prvim romanom „Šapat sudbine“ na velika vrata je ušla u bh. književnost. Kada se bude valorizirala bh. književnost u dijaspori, ovaj roman se neće moći zaobići.

hazeta

Roman „Šapat subine“ promoviran je i u Bosni i u inozemstvu. U Bosni je promoviran u Tuzli, u Sarajevu, na Sajmu knjige u Zetri, i u Kalesiji. Naredna promocija zakazana je u Živinicama, u utorak, 3. oktobra, u 19,00 sati u sali živiničkog BKC-a. Promotor će biti Šefika Koljić. Nakon toga promocija ovog ramana će biti organizovana i u Bužimu (5. oktobra) i Cazinu (6. oktobra).

– Osim u Bosni, imala sam promocije i u Švicarskoj, u džematima Heiden, Gazi Husrev-beg St.Gallen, džemat GAM St. Gallen te džemat Bern. U toku ramazana i ljeta uslijedila je pauza, a onda sam imala promocije u džematima Basel, Dornbirn (Austrija), Chur i Schlieren. Na svim promocija posjeta je bila na nivou. Zbog velikih vrućina ljetos sam morala otkazati promociju u Ključu, kazala nam je Hazeta Salihović – Hamzić.

Još kaže da su najbolja promocija njenog romana sami njeni čitaoci.

– Ko god je pročitao knjigu preporučuje je i drugima. U četvrtak sam predstavila knjigu mojim prijateljima Švicarcima. Nije još u cjelosti prevedena, već je prevedeno samo pismo ocu iz romana i na osnovu toga knjiga je izazvala veliko interesovanje. Već sam dobila podršku da se krene sa prevođenjem cijelog romana. Općina u kojoj radim podržava strance u njihovim projektima. Kada se, ako Bog da, vratim sa jesenjih ferija , krenut će dogovorima u vezi sa prevođenjem romana „Šapat sudbine“ na njemački jezik, kaže Hazeta Salihović – Hamzić, izražavajući zahvalnost, prije svega, Allahu, dž.š., za sve što je postigla i u životu, a i sa ovom knjigom.

sapat

About redakcija novina

Scroll To Top