Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Delegacija Regionalnog BPS-a u posjeti Kalesiji

Delegacija Regionalnog BPS-a u posjeti Kalesiji

bps-4-681x511

U prostorijama BPS Sefer Halilović Kalesija sinoć je održan radni sastanak Opštinskog odbora BPS Kalesija i delegacije u prisustvu: Predsjednik Regionalnog odbora BPS-a dr. Mirsad Selimović, poslanik u Skupštini TK-a Mirza Sakić, ministar razvoja i poduzetništva u Vladi TK-a Osman Puškar i direktor Direkcije cesta TK-a Agan Delibajrić.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji u Kalesiji kao i mogućnostima za pomoć od strane Direkcije regionalnih cesta i Ministarstva razvoja i poduzetništva.
Prisutni su informisani da navedene institucije u velikoj mjeri provode odredene projekte na putnoj infrastrukturi i oko pomoći privrednim društvima što je uveliko rezultiralo dodatnim zapošljavanjima u malim i srednjim preduzećima kroz sufinansiranje projekata novog zapošljavanja;
Putne komunikacije svakim danom dobijaju novi izgled što se možemo uvjeriti kako po radovima na općini Kalesiji tako i cijelom kantonu.

Od strane Regionalnog odbora je upućena puna podrška radu kako predstavnika izvršne vlasti našeg kantona tako i rukovodstvu BPS Kalesija jer su svojim radom i zalaganjem postali prepoznatljiv faktor uspješnog rukovođenja kako zrelom politikom tako i društveno odgovornim institucijama.

Predsjednik OO BPS SH Kalesija Fejzulah Mujanović iskreno se zahvalio gostima na posjeti kao i svesrdnoj raspoloživosti za pomoć općini Kalesija i najavio posjetu delegacije iz Kalesije navedenim institucijama u cilju daljeg objektiviziranja i provođenja razvojnih projekata na našoj općini.

Rad Opštinske organizacije BPS SH Kalesija je ocjenjen visoko pozitivan prije svega zbog dostojanstvene politike i održivosti principa lokanle zajednice koje zastupa BPS a to je da sve mjesne zajednice moraju biti ravnomjerno tretirane u razvoju i ulaganjima od strane općine Kalesija.

  • Odjel za informisanje BPS Kalesija

 

About redakcija novina

Scroll To Top