Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO/ Tradicija od 1973. godine: Kalesijsko “Slatko Ćoše” nakon tri sedmice renoviranja u novom ruhu

FOTO/ Tradicija od 1973. godine: Kalesijsko “Slatko Ćoše” nakon tri sedmice renoviranja u novom ruhu

Najstariji ugostiteljski objekat u Kalesiji, “SLATKO ĆOŠE” , koji je sa radom počeo 1973. godine, je ispratio mnoge generacije Kalesijaca.

Jedini prekid u radu Slatko Ćoše je imalo u periodu 1992. – 1995. godine, a odmah po završetku rada je bio prvi otvoreni ugostiteljski objekat u Kalesiji.
Već 42 godine ovaj objekat važi za omiljeno “ćoše” mnogih Kalesijaca, i jedan je od rijektih ugostiteljski objekata gdje svakodnevno borave sve generacije; školarci prije ili poslije nastave, radnici na pauzama ili poslije posla, ali i penzioneri, kojima je “Slatko Ćoše”  i jedino mjesto gdje mogu odmoriti u centru Kalesije.

"Slatko Ćoše", od 1973. u centru Kalesije

Od 11. novembra u ovom lokalu su vršeni radovi na renoviranju, a iako je planirano da sa radom 3.decembra, zahvaljujući angažmanu vrijednih radnika kompeltni radovi su završeni ranije, pa je od danas (ponedjeljak, 30.novembra 2015.) SLATKO ĆOŠE ponovo počelo sa radom.

Već od ranih jutarnjih sati stalne mušterije su prolazeći pored lokala vidjele da je isti ponovo počeo sa radom, pa je već prvog radnog dana nakon pauze od skoro tri sedmice Slatko Ćoše u punom pogonu.
Osim turske i espresso kafe, kao i velikog izbora sokova, svježi kolači su već prijepodnevnim satima bili u prodaji.
Ćevapi i druga jela sa roštilja, kao i burek kao zaštitini znak ovog ugostitelsjkog objekta, su već od ranih jutarnjih sati u ponudi za mušterije.

Dugogodišnja tradicija i ljubazno osoblje

slatko cose pogled

U.R. ZDRAVLJAK “SLATKO ĆOŠE” radi svakim danom od 07.oo do 21.00 sati u zimskom periodu, dok je rando vrijeme u ljetnim danima do 23.00 sati.
Osim ugostiteljskih usloga, u Slatkom Ćošetu možete naručiti i veću količinu hrane za svakodnevne potrebe u domaćinstvima, kao i narudžbe torti i drugih kolača za posebe prilike.

Više informacija možete dobiti na broj telefona 035 631 073, ili na Facebook stranici; SLATKO ĆOŠE Kalesija.

 

About redakcija novina

Scroll To Top