Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Haso Ćorsuljić, kalesijski vijećnik: Načelniče, ja sam stručnjak za rupe

Haso Ćorsuljić, kalesijski vijećnik: Načelniče, ja sam stručnjak za rupe

Na 11. sjednici  Općinskog vijeća Kalesija, između ostalih, bila je i tačka dnevnog reda „Razmatranje i prihvatanje informacije o provođenju plana izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u 2013. godini“.

1415856_10202596918914125_1173092400_nJedini je za govornicu izašao vijećnik Haso Ćorsuljić – Soha, koji je najaktivniji vijećnik i koji redovno izlazi za govornicu kada se raspravlja o bilo kojoj tački dnevnog reda. Ćorsuljić, koji je po zanimanju automehaničar, raspravlja na svoj, zanimljiv i duhovit način, izražava se svojim narodnim govorom i često navodi primjere iz svakodnevnog života.

Slično je bilo i na 11. sjednici Općinskog vijeća kada je na dnevnom redu bilo održavanje i rikonstrukcija lokalnih i nekategorisanih puteva.

– Nama u Tojšićima komunalne usluge obavlja Ševi i mjesna zajednica mu plaća 50 maraka mjesečno. Međutim, u ovim materijalima vidim da se udarne rupe na putevima saniraju samo u centru grada. Mislim da bi to trebalo da se radi i u ostalim mjesnim zajendicama. Načelniče, ja sam stručnjak za rupe i mislim da se to može sistematski riješiti. Ja znam u Tojšićima gdje ima rupa i sve se to može zakrpiti, kazao je Ćorsuljić, što je izazvalo smijeh u sali.

Inače, Ševi je vatreni navijač FK Sloga iz Tojšiča i jedan od glavnih likova iz serije Pozitivna geografija rahmetli Nisveta Džanke.

Na jednoj od prošlih sjednica, nezadovoljan što iz općinskih  službi nije dobio odgovore na vijećnička pitanja, Haso Ćorsuljić je za govornicom rekao: „Samo da znate, tako se nećete moći ponašati kada ja budem načelnik.“

About redakcija novina

Scroll To Top