Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Intervju: Miralem Pjanić: Dugujemo izvinjenje navijačima

Intervju: Miralem Pjanić: Dugujemo izvinjenje navijačima

Miralem Pjanić, veznjak naše reprezentacije i zvijezda italijanske Rome protiv Izraela nije bio na visini zadatka, zbog sustava igre koju forsira selektor Sušić. Pjanić kotira kao jedan od najboljih veznih igrača u Evropi.  Zbog toga se od njega uvijek najviše očekuje.  

Javnost od Vas očekuje da uvijek budete na visini zadatka. Šta je razlog slabijem izdanju?

- Jako sam razočaran za našu reprezentaciju, za naše navijače. Teški su trenuci. Kao što je Begović rekao neke stvari se moraju promijeniti. Igram po desnom krilu ili odmah iza špica, a to nije pozicija koja mi odgovara. U Romi imam potpuno drugu poziciju.

Da li je bilo nekih problema uoči utakmice?

- Sada sam puno bolje. U toku utakmice sam imao vrtoglavicu i došlo mi je crno ispred očiju. Najvjerovatnije je to što sam dva dana prije utakmice imao stomačni virus i koristio sam lijekove da se oporavim. Želio sam pomoći ekipi. Nažalost, nisam to uspio. Nećemo se predati i idemo dalje. Ipak, ponavljam neke stvari moramo promijeniti. Od dolaska u Izrael imao sam stomačnih problema.

Kakve su bile pripreme na okupljanju, stekao se dojam da je sve bilo na rekreativnom nivou. Selektor je odgađao planirane treninge. Zašto je to bilo tako pred najvažniju utakmicu u kvalifikacijama?

mire

- Svi momci vjeruju da možemo proći. Sve ćemo učiniti za prolazak dalje.

Kada bi ste dijelili krivicu, koliko su igrači, a koliko selektor kriv?

- Nije još ništa gotovo i ne predajemo se nikada. Atmosfera sigurno nije najpozitivnija oko reprezentacije. To nam ne pomaže. Najgore od svega je što nemamo onu našu igru. Da ne stvaramo puno prilika. Mi smo postali reprezentacija koja se nekako brani. To nije naš fudbal, to nije Bosna koja je proteklih godina igrala. Uvijek smo igrali ofanzivan fudbal i kada bismo izgubili, mi bi pokazali da znamo igrati, te bi stvarali šanse. Sada nas je na neki način strah. Kod rezultata 0:0 sam vidio da ne štimaju neke stvari i da jednostavno ne ide u sredini terena i mislim da je selektor trebao odmah reagovati.

Kada ste Vi bili u civilu, neki igrači su otišli do navijača. Mislite li da je reprezentacija izdala navijače, da se trebaju ispričati?

- Dugujemo itekako izvinjenje svima navijačima širom svijeta, ovo nam se nije smjelo desiti i jako sam razočaran rezultatom. Ništa još nije gotovo i ako će biti teško. Pokušat ćemo uzeti maksimalan broj bodova do kraja ovog ciklusa kvalifikacija – kazao je Miralem Pjanić.

 Ljekarski tim

Zanimljivo je da niko iz ljekarskog tima naše reprezentacije nije saopštio da Miralem Pjanić ima zdravstvenih problema i da je bio na terapijama. Također, ni selektor Sušić nije obraćao pažnju na ovaj detalj. Javnost je morala biti upoznata sa problemima Miralema Pjanića. Zbog čega o tome niko iz naše reprezentacije nije želio govoriti, to je pitanje na koje želi odgovore sportska javnost u našoj zemlji.

About redakcija novina

Scroll To Top