Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kultura / Mještani Donjih Vukovija konačno dobili vodu

Mještani Donjih Vukovija konačno dobili vodu

Presretni zbog kamena koji je pao sa srca nakon što su konačno vidjeli očima ono što im se obećava sve ove godine, mještanih Donjih Vukovija obilježili su svečano danas puštanje u funkciju sekundarne vodovodne mreže. Nakon što su protekli period svoja domaćinstva snadbijevali vodom iz jedine centralne česme u Donjim Vukovijama, danas su mještani sa osmijehom dočekali trenutak kada su predsjednik Mjesne zajednice Hasan Mustafić i savjetnik načelnika općine Kalesija Suad Hasanović, pustili vodu u funkciju.

Suad HasnaovićSuad Hasanović istakao je kako je ostalo još mnogo stvari koje se moraju riješiti, te da je Općina Kalesija uvijek bila i biti će tu za sve građane kako bi im mogla obezbjediti osnovne uslove za život.

-“Svi učesnici vodovoda su oslobođeni od takse, a sam projekat je finansiran u kompletnom iznosu od strane građana MZ. Ovaj današnji čin je dokaz da bez obzira na sve probleme sa kojima su se susretila tokom ovih godina, došli su u fazu da puste ovaj vodovod u funkciju i da građani imaju vodu u svojim domovima. Ostalo je još mnogo stvari koje se moraju riješiti, prije svega u finansiranju i izmirivanju obaveza po ugovoru kojeg su potpisali korisnici”, istakao je Hasanović.

Hasan MustaficPredsjednik MZ Hasan Mustafić i predsjednik Građevinskog odbora za NTV rekao je da nikada njegovi građani nisu imali vode, te da je hiljadu domaćinstava koristilo samo jednu česmu.

“Zamislite život bez vode, moji Vukovijanci je nisu imali, dugo godina, nikada je nisu imali. Imali smo jednu česmu i bila je mobilna dvadeset i četiri sata dnevno. Ovaj projekat je koštao preko 200.000 KM, priključeno je 550 domaćinstava a priključak je koštao oko 400 KM”, kazao je Mustafić.
Mještani Donjih Vukovija se svakako nadaju da je njihov problem konačno riješen, te da će u budućnost imati osnovne uslove za život, odnosno vodu.

Bez naslova

 

Bez naslovaa

aaa

About redakcija novina

Scroll To Top