Aktuelno
You are here: Home / Bosna i Hercegovina / Na Dan državnosti BiH: U osnovnoj školi ugostili turbo-folk pjevača Bobana Rajovića?! (video

Na Dan državnosti BiH: U osnovnoj školi ugostili turbo-folk pjevača Bobana Rajovića?! (video

Zvuči nevjerovatno, ali je istinito: u Osnovnoj školi “25. novembar” u Velikoj Kladuši na Državnosti BiH i dan ove škole ugostili su turbo-folk pjevača iz Crne Gore Bobana Rajovića. Pjevaču je priređen i doček kojeg je predvodio direktor škole, a učenici su izveli i prigodan program u čast ‘visokog gosta’. Informacija od koje pamet staje. Pogledajte video. I plačite!
Kako su ranije pisali lokalni velikokladuški mediji, “OŠ ‘25. novembar’ Trnovi, Velika Kladuša je Bobana Rajovića proglasila počasnim članom škole, a plaketa će mu biti uručena 25. novembra”.
debil
Navode da je sve počelo kada je “profesorica Edina Dizdarević nedavno kontaktirala Bobanov PR tim s molbom da im Boban otpjeva pjesmicu za potrebe opštinskog takmičenja u plesu”.

-Boban je i pored brojnih obaveza oko snimanja novih pjesama, spotova, emisija, nastupa našao vremena za osnovce iz Velike Kladuše i snimio im pjesmicu “Od kuće do škole” sa kojom su i nastupili na takmičenju. U znak zahvalnosti menadžment škole odlučio je Bobana proglasiti počasnim članom škole a plaketa će mu biti uručena 25.novembra na manifestaciji koja će biti upriličena u povodu Dana škole, pišu oduševljeno u Velikoj Kladuši.

U tome da turbo-folk pjevač bude “počasni član osnovne škole”, da se u njegovu čast priređuju manifestacije u povodu Dana škole i Dana državnosti ništa sporno ne vide ni direktor, ni nastavnici, ni roditelji, ni novinari…

Ne oglašavaju se ni iz ministarstva obrazovanja USK, niti iz Federalnog ministarstva…

Jesu li sljedeći na redu da postanu “počasni članovi” neke od osnovnih škola u F BiH Ekrem Jevrić, ‘zvezde Granda’, učesnici ‘Farme’, ‘Velikog brata'…? Hoće li prosvjetni radnici svoje omiljene turbo-folk pjevače dovoditi djeci u učionice?

Hoće li se iko, zaboga, makar saopćenjem oglasiti?

(Bportal.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top