Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Održan okrugli sto: “Čitanje i razumijevanje Kur'ana”, u ponedjeljak promocija  „Sabranih tekstova“ Hifzije Suljkića  

Održan okrugli sto: “Čitanje i razumijevanje Kur'ana”, u ponedjeljak promocija  „Sabranih tekstova“ Hifzije Suljkića  

U okviru kulturne manifestacije „Ikre 2015“, u Gradskoj biblioteci Kalesija održan je i okrugli sto: “Čitanje i razumijevanje Kur'ana” održan je danas u prostorijama Gradske biblioteke Kalesija.

okrugli

Na ovom skupu govorili su Enver ef. Alić, glavni imam MIZ Kalesija, hafiz Husejn ef. Smajić, Bilal ef. Husić, Mirsad ef. Sakić, Nevres ef. Fatić, Enes ef. Habibović, Amir ef. Sakić i Enes ef. Sakić.

Enver ef. Alić je naglasio da je Kur’an živa poruka svim muslimanima svijeta, za sva veremana pa i za vrijeme u kojem živimo danas, samo ga treba pravilno iščitavati i razumijevati.

okrugli2

– Bojim se da do mnogih problema danas dolazi upravo zbog nerazumijevanja kur'anske poruke ili zbog pogrešnog razumijevanja kur'anske poruke, tako da smatram da su svi oni koji su učestvovali u ovom projektu, izabrali su jedno od veoma aktuelnih pitanja s kojima se danas muslimani trebaju suočiti, kazao je hfz. Husejn ef. Smajić.

Odžavanje okruglog stola se pokazalo kao vrijedan projekat sa kojim bi se trebalo i nastaviti. Kalesijski imami su vro temeljito i nadahnuto govorili o kur’anskim porukama, svako iz svoga ugla.

okrugli4

Kulturna manifestacija „Ikre 2015“ nastavlja se danas, u ponedjeljak, promocijom dvotomnog izdanja „Sabrani tekstovi“ Hifzije Suljkića. O djelu rahmetli Hifzije Suljkičća, bivšeg zvorničkog imama, govorit će mr. Šefko ef. Sulejmanović, profesor u Behram-begovoj medresi, Mustafa Muharemović, predsjednik MIZ Zvornik, i Mehmed Pargan, novinar i književnik.

Promocija će se održati u ponedjeljak, u 15,00 sati, u Gradskoj biblioteci Kalesija.

okrugli1 okrugli3 okrugli5 okrugli6 okrugli7 okrugli8 okrugli9 okrugli10 okrugli11

About redakcija novina

Scroll To Top