Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Počela izgradnja područne škole u Gornjem Hrasnu

Počela izgradnja područne škole u Gornjem Hrasnu

Ovih dana u Gornjem Hrasnu kod Kalesije počela je izgradnja objekta područne škole. Škola u ovom naselju je uništena tokom majskih poplava i klizišta na području kalesijske općine.

radoviRadove izvodi firma „Kuwing“, a finansijer radova je Ambasada Turske, koja je izdvojila oko 160 hiljada maraka za ove radove. I organizacija Vorld vižn (World vision) obećala je izdvojiti 25 hiljada maraka za unutrašnje opremanje škole.

Nastava u imamskoj kući

sakic Ibrahim Sakić, učitelj u područnoj školi u Gornjem Hrasnu, koja pripada OŠ Tojšići, kaže da očekuje da objekat bude u funkciji do početka drugog polugodišta. Nastava za 18 učenika od prvog do četvrtog razreda, koji su u jednom kombiniranom odjeljenju, odvija se u prostorijama imamske kuće u Gornjem Hrasnu.

– Džemat Gornje Hrasno nam je izašao ususret i dao prostoriju na korištenje, na čemu smo im zahvalni, ali uvjeti su nikakvi. Nemamo ni struje, ni vode ni WC-a. Djeca koriste vanjski WC. Kablom smo iz džamije doveli struju da možemo koristiti makar jednu sijalicu, kazao nam je Ibrahim Sakić, koji kaže da i djeca i njihovi roditelji s nestrpljenjem očekuju završetak radova.

About redakcija novina

Scroll To Top