Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Školska biblioteka OŠ Kalesija bogatija za 150 knjiga

Školska biblioteka OŠ Kalesija bogatija za 150 knjiga

Vrijednu donaciju dobila je Osnovna škola „Kalesija“ od omladinske grupe „Lambach-Stadl Paura“, koja djeluje u okviru Omladinskog Crvenog krsta Gornje Austrije (Jugendrotkreuz Oberösterreich), pod vođstvom gospođe Elke Harrer.

knjige_1Direktoru škole Fahrudinu Hamziću predstavnik ove organizacije uručio je 150 knjiga za školsku biblioteku. Riječ je o 30 naslova, uglavnom je riječ o knjigama iz školske lektire. Škola je dobila po pet knjiga svakog naslova. Donacije se posebno obradovala bibliotekarka Alisa Fetić, koja nastoji da školsku biblioteku opremi sa što više knjiga.

– Zahvaljujemo se donatoru. Ove knjige će nam svakako dobro doći. Posebnu zahvalnost bismo iskazali gospodinu Ginteru Štumeru (Günter Stummer), koji je pomogao da se realizuje ovaj ovaj projekat, kazali su direktor Fahrudin Hamzić i bibliotekarka Alisa Fetić.

knjige_2

Ovaj projekat, vrijedan 15 hiljada eura, imlementira  austrijsko-bosansko kulturno udruženje „Medo“ sa sjedištem u Beču. Do kraja projekta knjige će biti podjeljene u još 15 škola, a za 100 djece u području povratka že biti obezbijeđene školske torbe i školski pribor.

Istog dana OŠ Kalesija je dobila i donaciju u vidu školskih kreda. Donator je Kalesijac zaposlen u Sloveniji, koji nije želio da se objavljuje njegovo ime.

knjige_3

knjige_4

knjige_5

About redakcija novina

Scroll To Top